Malin Carrick, Sollentuna

“Två hjärnor tänker bättre än en.. lösningen kan bli en helt annan än vad man tror från början..”

I Sollentuna möter vi Malin Carrick. En av våra mentorer som själv fått hjälp av NyföretagarCentrum när hon startade eget och då också en plats i mentorprogrammet.  

Trots mina tidigare erfarenheter av företagande behövde jag ett bollplank i tankearbetet. Det var många infallsvinklar och trådar att reda i innan jag visste hur jag ville gå framåt. Där fick jag fint stöd av både rådgivare och min mentor.
Malin och hennes partner driver Sveto AB där de dels säljer egna och andras varumärken i sin webshop, men också håller på med produktutveckling och konsulttjänster inom produktutveckling.  

Min egen resa som företagare startade 1988. Jag är utbildad guldsmed, formgivare och produktutvecklare och drev mitt egna bolag fram till 1999 då jag tog anställning inom smyckesbranschen. År som gav rikt med erfarenheter från positioner hela vägen från guldsmed till COO.

2020 ville jag använda all min erfarenhet och se om vingarna bar och jag köpte in mig i Sveto AB.

Det bästa i mentorskapet är utbytet mellan mentor och adept. Roliga och engagerande möten, där man gemensamt delar intresset att utmana och utvecklas.
En härlig mix av livsinställning, företagande och ”nytänk” som ger ytterligare dimension till i mitt eget arbete och utveckling.

Vad har du lärt dig genom att vara mentor?
”Mentorskapet har gett mig värdefulla insikter, dels i hur lika utmaningarna är i företagandet, dels hur kreativt det är att lösa en utmaning tillsammans. Två hjärnor tänker bättre än en..lösningen kan bli en helt annan än vad man tror från början. För varje adept jag träffat lär jag mig något nytt som jag sedan tar med mig in i mentorskapet med nästa adept, med målet att bli en bättre mentor. De har ju alla sina sätt att arbeta och tänka, något som ger ytterligare en dimension i hur jag som mentor bäst stöttar dem framåt.”

Vad ska man tänka på som adept/ mentor när man går in i mentorskapet?
”För mig som mentor är det viktigt att lära känna min adept för att förstå hur vi bäst ska arbeta tillsammans. Att sätta ”ramar och regler” kring mentorskapet för att på så sätt förtydliga förväntningar och mål. För adepten tycker jag det är viktigt att förstå att det ofta är hårt arbete som leder ett företag framåt samt att ta chansen att våga utmanas av mentorn för att hitta en bra väg framåt.”

Malins råd till dig som håller på att starta:

”Det gäller att vara tillräckligt påläst och genomtänkt i sin företagsidé, men helt klar blir man aldrig. Så mitt råd är att ta chansen att ”våga hoppa” när idén och önskan känns rätt och stark samt att ta hjälp!”