Vanliga frågor

Ja, rådgivning från NyföretagarCentrum är kostnadsfri.

NyföretagarCentrums finansieras av stora och små företag, organisationer, kommuner och staten/myndigheter.

Nej, det går inte att boka rådgivning via NyföretagarCentrum Sveriges telefonnummer. Om du vill boka rådgivning kan du göra det online genom ditt lokala NyföretagarCentrums hemsida. Du kan hitta ditt lokala NyföretagarCentrum här.

Boka tid hos ditt lokala NyföretagarCentrum. Vill du förbereda din start före ditt möte med NyföretagarCentrum är det bra att också titta i starta eget guide som vägledning. Använd också affarsplanen.com.

Börja med att kontrollera så att mejladressen och lösenordet du använder är samma som du använde när du skapade kontot. Om det inte fungerar är det bäst att du använder knappen “Har du glömt ditt lösenord?” under inloggningsrutan för att återställa ditt lösenord.

Det tar oftast någon minut för affärsplanen att sammanställa och ladda in din affärsplan till en PDF kopia. Vänta lite efter att du har klickat på utskriftsknappen så kommer din affärsplan skapas som PDF.

Arbetsförmedlingen hanterar starta eget bidrag. För att söka starta eget bidrag måste du ta kontakt med arbetsförmedlingen. Du kan läsa mer om starta eget bidraget här.

Om du inte har ett personnummer eller samordningsnummer kommer du behöva ansöka om ett samordningsnummer. Du kan ansöka om samordningsnummer genom Skatteverket. Du kan läsa mer om samordningsnummer här.

För att få en mentor måste du boka in dig för rådgivning vid ditt närmaste lokala NyföretagarCentrum. Notera, inte alla NyföretagarCentrum har mentorprogram. Det finns ett begränsat antal som ges plats på mentorprogrammet. Du kan se vilka NyföretagarCentrum som har mentorprogram här(Länk)

Ja, det kan vara klokt att boka rådgivning hos NyföretagarCentrum.

Hittade du inte svaret på din fråga? Hör av dig till ditt lokala NyföretagarCentrum