Stefan Erixon, Jönköping

“Det är spännande att få vara med i en process där en person satsar på sitt företag och att få se den utveckling som adepten gör under ett år. Att se dem växa och utvecklas.”

Stefan Erixson har varit mentor hos NyföretagarCentrum Jönköping sedan 2021. Med sig in i mentorskapet tar han med sig en lång erfarenhet av försäljning och att bygga upp en verksamhet från start inom bilhandeln och idag finns han sedan ett antal år tillbaka på Lindströms bil

2023 Årets Mentor i Jönköpings län och en av finalisterna till Årets Mentor 2023 i Sverige.

Varför ska man bli mentor tycker du?
Det är spännande att få vara med i en process där en person satsar på sitt företag och att få se den utveckling som adepten gör under ett år. Att se dem växa och utvecklas.
Dessutom så lär man sig massor om branscher man inte jobbar i själv.

Dina bästa tips inför att man ska starta en mentorskapsrelation?

”För att få ett ömsesidigt förtroende så behöver man sätta en grund, prata igenom vilka förväntningar ni har, och vars och ens respektive roll i samarbetet. ”

För egen del brukar jag också gärna tidigt börja prata om vad de har för visioner och hur man ser på framtiden. Ställer många frågor om ALLA aspekter av företagandet för att få en bättre helhet. Adepten tänker ofta bara på någon eller några få delar, och det gäller att få dem att gå utanför sin komfortzon och skapa utveckling.”

Stefans tips till dig som ska starta:

  • Hur ställer sig familjen, dina nära och kära, till ditt företag?
  • “Var vill du vara om 2 – 3 år?  Vad behövs för att komma dit?  Vad av detta kan du fixa själv och vad behöver du hjälp med? 
  • Kanske viktigast av allt – även om du inte ska göra allt själv t ex bokföring, så måste du förstå alla aspekter av företaget.”