Lars Klinghagen, Södra Värmland

“Mentorskapet handlar mycket om att bry sig om personen. Att vara mentor har gjort att jag utvecklats när det gäller att vara lyhörd och tydlig, lyssna in andras behov och se var jag kan bidra.”

Lars Klinghagen har drivit eget sedan 19 års ålder, restaurang, bar & nattklubb, träningsanläggningar (3 st SATS i Karlstad) och spa & fitnesschef samt VD på Selma Spa. 

Han är en entreprenör och en doer som ser företagande som ett sätt att styra och påverka sitt liv och sin vardag. Kunna vara kreativ och skapa utan att behöva fråga. Idag hittar vi honom hos PhysAct, en startup som genom en digital tjänst behandlar stressrelaterad ohälsa med hjälp av fysisk aktivitet.

Mentorskapet är ett resultat av att han fick frågan av NyföretagarCentrums verksamhetsansvarig om han ville vara mentor åt en adept de hade.

”Med 30 års erfarenhet finns en del kunskaper och erfarenheter som jag gärna delar med mig av, och det ger mycket tillbaka!

Vad är det bästa med att vara mentor?

”Det är inspirerande och roligt att hjälpa till och stötta och coacha för att få andra att växa.  Och man får mycket tillbaka när man jobbar tillsammans.

Vad ska man tänka på när man går in som mentor i mentorskapet?

Var ärlig, känn efter om det är en vara/ tjänst som tilltalar och intresserar dig och om personkemin är bra. Om dessa saker stämmer så löser man det mesta när man jobbar tillsammans.
Det är ett uppdrag som handlar om både person och företag som du behöver bry dig om personen, inte bara företagsutvecklingen.

Lars bästa tips för dig som startar:

Våga vinna! Tro på din idé och provtryck den på olika då den håller, sedan är det bara att gasa. Om inte du tror på din idé, vem skall då göra det?