Klaus Wollny, Ramnebergs Fastighetsservice

“Min affärsidé och tjänsterna jag skulle erbjuda hade jag koll på, men med hjälp av Petra på NyföretagarCentrum blev uppstarten enklare och smidigare”

Årets Nyföretagare i Väst 2020 – Klaus Wollny skapar arbete – för sig själv och för andra!

Klaus driver företaget Ramnebergs Fastighetsservice, där han erbjuder företag, bostadsrättsföreningar, kommuner m fl tjänster som fastighetsservice, snöskottning och skötsel av grönytor.

Han exemplifierar en nyföretagare som vill växa och utvecklas. Klaus har också insett vikten av ett stödjande nätverk för att övervinna utmaningar och svårigheter. Tack vare hårt och målmedvetet arbete har han idag tre anställda utöver sig själv. En heltid och två deltid. Han har bevisat att fokus på kvalitet, integritet och lyhördhet för kundens behov lönar sig. Med ett gott renommé strömmar kunderna stadigt till. Klaus kontaktade NyföretagarCentrum Väst för att få hjälp med starten av sitt företag.

“Min affärsidé och tjänsterna jag skulle erbjuda hade jag koll på, men med hjälp av Petra på NyföretagarCentrum blev uppstarten enklare och smidigare” säger Klaus.

Utöver rådgivningen har Klaus också tagit del av NyföretagarCentrums nationella mentorprogram för nyföretagare. Klaus matchades med den erfarna företagaren Håkan Patrikson, som blev hans mentor under ett år.

“Vi har tillsammans satsat på en stegvis utveckling av företaget i balans med vardagligt familjeliv. Det har varit en förmån att få följa Klaus med nyckelorden kvalitet och kundnöjdhet i fokus” berättar Håkan Patrikson.

Under många år som anställd funderade Klaus på att starta sitt eget företag, där han kunde fokusera mer på kvalitet och större kundfokus.

”Det är otroligt hur mycket energi du får från att göra vad du gillar. Många trodde att jag var galen som startade eget företag. Det är ensamt ibland, men med stöd från NyföretagarCentrum och min mentor Håkan har jag nu ett företag med nöjda kunder”

Sedan utnämningen till Årets Nyföretagare i Väst 2020 har massor hänt. Idag har han kontor där han och hans anställda kan samlas och diskutera arbetsuppgifter.

NyföretagarCentrum Väst utser Klaus Wollny i Vänersborg till Årets Nyföretagare 2020 med följande motivering:

“Med en tydlig målsättning från start har Klaus Wollny byggt ett företag som satsar på långvariga kundrelationer som bygger på tillit. Hårt arbete, struktur och framförhållning har bidragit till att han lyckats hitta nya kunder och dessutom vinna en stor och viktig upphandling. Företaget har idag fyra anställda och växer kontinuerligt med fler kunder.”