Johan Dahl, Gästrikland

”Det bästa med att vara mentor är stimulansen det ger att träffa alla nya företagare. Och man sig massor”

Inspirerande insikter – riktiga resultat. Jag brinner för att hjälpa engagerade människor nå sina mål och ha roligt på vägen.

Johan Dahl har i över 30 år arbetet med inspiration och kommunikation på olika sätt, startat och drivit 10 egna bolag. Sedan 2003 är det Johan Dahl Utveckling AB där han erbjuder sina tjänster som föreläsare, författare och förbättrare (coach), och hjälper andra att bli framgångsrika oavsett om det är inriktat på arbete eller privat. Människan är alltid i centrum oavsett om det gäller försäljning, service, ledarskap, mål eller professionell/ personlig utveckling. 

”Företagande gav möjlighet till frihet, utveckling och möjligheten att göra skillnad på områden jag brinner för”

Grym på det han gör och han har t ex blivit framröstad till en av landets populäraste föreläsare fem år i rad, kvalificerat sig till Platinum Speaker, blivit årets mentor två gånger och vunnit SM-guld som coach till Årets säljare hos Ung Företagsamhet.

Varför skall man bli mentor?

”Det är alltid lika roligt, utvecklande och inspirerande att få jobba med drivna entreprenörer och hjälpa dem till framgång. Sen är det härligt att kunna ”ge tillbaka” lite av allt jag själv lärt mig under mitt företagande. Och jag lär mig massor på vägen! Allt ifrån nya branschkunskaper till att förstå hur effektfullt ett coachande förhållningssätt är.! Det finns ju ett stort behov av mentorer och coacher – alla borde ha möjligheten att få en. Sen är det enormt givande. Och ibland är det oklart vem som lärt sig mest – mentor eller adept!”

Vad är viktigt att tänka på när man kliver in i en mentorskapsrelation?

Några saker är viktiga som grund för att få det att flyta:

  • ramar, spelregler och förväntningar behöver vara tydliga.
  • en tydlig plan för hur arbetet skall gå till.
  • förtroende och öppenhet från båda sidor, kemin behöver finnas där.

Johans tips till dig som startar:

Ta hjälp! En mentor kan spara massor av tid, energi och pengar och se till att ni når den önskade framgången snabbare!