Janine Miller

Pandemin gav en boost till onlinetjänsterna. Idag har hon kunder över hela Europa.

Möt Janine från Sydafrika, en terapeut som erbjuder online-samtalsterapi till engelsktalande kunder i hela Europa. Efter att ha flyttat till Sverige grundade hon sitt företag 2019 för att hjälpa människor att hantera ångest och depression, särskilt de som precis har flyttat till ett nytt land. Med stöd från NyföretagarCentrum i Lund navigerade hon genom etableringsprocessen och lärde sig om svensk affärskultur.

Flexibiliteten att arbeta på sina egna villkor och ta ansvar för sin tid är något Janine värdesätter mest som företagare. Trots framgångar har hon också stött på utmaningar, särskilt med att utveckla nya intäktsströmmar som onlinekurser. Under pandemin anpassade hon sig snabbt till att erbjuda allt sitt arbete online men ställdes också inför utmaningen att många inte hade råd med terapi i svåra ekonomiska tider.

Janines råd till blivande entreprenörer är att ta emot allt tillgängligt stöd och nätverka aktivt, särskilt för dem från andra länder. I Sverige upplever hon att människor är villiga att dela med sig av sina idéer utan att känna sig hotade av konkurrens, vilket har varit ovärderligt för hennes företagande.

Du hittar Janine här