Gunilla Brynell Johansson

”Jag är genuint intresserad och nyfiken på människor och företagsutveckling och hur samhället utvecklas. Sen är det verkligen lärorikt att få insyn i, för mig, nya branscher.”

Gunilla har lång erfarenhet av företagande 

t ex genom rollen som VD i Vätternrundan men också som delägare och ekonom i makens byggföretag.

Utöver det så är hon uppvuxen i en företagarfamilj och hon har också lång erfarenhet från ledarroller inom finansbranschen.

Gunilla har varit mentor i olika sammanhang ett tiotal år men hos NyföretagarCentrum blev startskottet 2020 när hon fick frågan om hon kunde tänka sig att vara mentor åt en adept.

Varför skall man vara mentor?
”Det är en energikick att vara mentor, man får kunskap och också en möjlighet att vara med och bidra. Jag är genuint intresserad och nyfiken på människor och företagsutveckling och hur samhället utvecklas. Sen är det verkligen lärorikt att få insyn i, för mig, nya branscher.”

Vad ska man tänka på när man startar en mentorskapsrelation?
”Var öppna och nyfikna inför varandra, och lägg vikt på att skapa en relation med förtroende. Det kanske är uttjatat, men ett viktigt ord är bollplank, det är vad mentorskapet handlar om i stort. Man är den oberoende personen adepten bollar tankar och idéer med.

Tänk också på att ha en struktur för mötena och kontakten, sätta mål för adepten, och se till att relationen blir energigivande.”

Gunillas tips till dig som håller på att starta eller funderar på det:

“Gör din research! Känn sedan in när det är dags. Våga starta! Även om du gör en grundlig research så kommer du ändå inte veta allt.”