Christoffer Hallafors, Örebroregionen

”Genom att få träffa nya entreprenörer med sina stora drömmar och ofärgade åsikter får man massa nya perspektiv, t.om på sin egen verksamhet!”

Christoffer är, trots sin unga ålder, redan en erfaren företagare. Idag driver han Städsamt, ett städbolag som jobbar både mot privat- och företagskunder i hela Örebro län.  

Redan som 18 – 19-åring klev han in hos NyföretagarCentrum för första gången med en affärsidé. Kanske inte den mest genomtänkta idén men stöttningen han behövde fick han och det var då han insåg att eget företag var en möjlig väg för framtiden. Några år senare drog han igång på riktigt och som 22-åring blev han företagare.

– När jag startade ”på riktigt” fick jag så mycket hjälp från rådgivarna i Örebro och sen kom jag in som adept i mentorprogrammet vilket lärde mig massor. Så för mig var det en självklarhet att bli mentor och förhoppningsvis hjälpa någon framåt när jag fick frågan! Det är tufft att starta eget, mycket är nytt och det är inte säkert att man har stöttning av nära och kära vilket gör att mentorer verkligen behövs för att nya entreprenörer ska få chansen att blomma ut.

Varför eget företag?

– När jag var anställd så skapade det en frustration när jag kom med idéer för hur man kunde lösa saker på ett mer effektivt sätt utan att få gehör. Ofta kanske för att jag var mycket yngre. Till slut rann bägaren över och jag startade eget så jag kunde göra verklighet av idéerna själv. 

Vad ska man tänka på inför mentorskapet?

-Ha ett öppet sinne, var ärliga, ödmjuka men ändå kritiska. Adepten behöver känna förtroendet för mentorn och även känna att hen får utforska sina idéer, där är det viktigt att mentorn inte tar för mycket plats och vill styra adepten. För egen del är jag noga med att försöka få en personlig connection, mentorskapet är inte bara rent business, när du är ny företagare så är allt personligt, idéerna, känslorna och framförallt problemet. Så för mig är det viktigt att kunna möta personer på en personlig nivå. 

Vad har du lärt av att vara mentor?

-Att allt alltid förändras! Genom att få träffa nya entreprenörer med sina stora drömmar och ofärgade åsikter får man massa nya perspektiv, t.om på sin egen verksamhet!

Christoffers starta eget-tips:
”Prata med folk som driver företag idag, man kan få massa tips, råd och motivation genom att bara fråga och idag är det så lätt att skicka iväg ett meddelade på sociala medier så finns knappt några ursäkta till att inte göra det!”