Årets Nyföretagare 2023

Khalil Almadane med företaget Yasmin Nordic Group AB har av NyföretagarCentrum Sverige utsetts till Årets Nyföretagare 2023.

YasminNordic Group AB är ett åkeri, med fokus på godstransporter. Företaget startades april 2022. Bland annat sker distribution av IKEAs möbler i Jönköpings län, via Bring. I nuläget består företaget av fem heltidsanställda med åtta lastbilar, i företaget. Förhoppningen för 2024 är att utöka antalet transportbilar med fler kunder och uppdrag. Khalil Almadane, som är bara 20 år, har snabbt lärt sig företagandet.

Ett starkt 2023

  • Självklart har det funnits många utmaningar med att starta och driva ett företag. Men över lag har vi haft ett riktigt bra år. Vi har tillexempel också utvecklat verksamheten med flytt- och städhjälp, säger Khalil Almadane. 
  • Det har varit otroligt roligt, bra och lärorikt. Man gör det man måste göra för att få allt att rulla på. Samtidigt är företagandet så spännande. Den ena dagen är den andra inte riktigt lik. 
  • Den här utmärkelsen betyder såklart väldigt mycket. Man blir stolt över att andra också ser det hårda jobb som lagts ner. Jag har alltid tänkt att det här skulle kunna bli något men inte ens jag själv trodde att det skulle gå så fort. Det fanns inte att jag som 20 åring skulle ha allt det här, säger Khalil.

–  NyföretagarCentrum Jönköping och min mentor, Kicki, har hjälpt till så mycket. Det har varit skönt att ha det stödet, framför allt i början när allt varit så nytt.

Fakta

Kriterier för Årets Nyföretagare

  • Företagets affärsidé bedöms vara utvecklingsbar.
  • Företaget har i samverkan med NyföretagarCentrum genomarbetat sin affärsplan.
  • Företaget har i samverkan med NyföretagarCentrum byggt upp ett fungerande kontaktnät.
  • Verksamheten har genererat tillfredsställande resultat.

Motivering
Med initiativkraft och företagsamhet har Khalil Almadane fått full fart på transporterna i det nya företaget Yasmin Nordic Group AB. Att driva företag kräver företagsamhet och stark drivkraft, något som Khalil visat.