Lagom har aldrig varit ett alternativ för världens bästa mentor!

För 12 år sedan startade världens bästa mentor Caxton Njuki sitt företag, Caxton Sports Management och tacksamheten för hjälpen han fick i starten av NyföretagarCentrum framkommer flera gånger under föreläsningen på Ravinen i Båstad dit han är inbjuden som föreläsare med anledning av att Båstad utsågs till Årets företagarkommun 2020.
-Jag lever min dröm och jag har själv valt det, säger Caxton Njuki.

2010 utsågs han till Årets företagare i Sörmlands kommun och han poängterar hur viktigt det är att vi känner oss sedda, betydelsefulla och kompetenta. Sedan 10 år tillbaka är han mentor på NyföretagarCentrum. Ett uppdrag som 2021 gav honom titeln Världens bästa mentor. Han sitter dessutom med i 9 olika styrelser.

Som femåring kom Caxton som flykting till Sverige från Uganda och vi får följa med på hans resa fram till idag och det är tydligt att det är du själv som bestämmer över dina framgångar och möjligheten att du kan leva din dröm. En viktig fråga från Caxton är: Vad har du för mål? Han pratade om att vi investerar tid när vi gör något, t ex nätverkar på en frukostträff, och att det är viktigt att alltid ha en klar målsättning med allt vi gör.

Bland åhörarna fanns representanter från näringslivet men också elever från de två gymnasieskolorna i Båstad som just nu startar UF-företag. Caxton uppmanar alla att ställa sig frågan vad vi är tacksamma för, vilka möjligheter och förutsättningar vi har för att nå dit vi vill och odla det istället för att fokusera på det negativa runt oss och vår situation.

3 tips från världens bästa mentor!

Caxton ger oss tre tips på hur en bra mentor ska vara.

1. Lyssna utan att svara
2. Ställ de tuffa frågorna
3. Bjud på ditt nätverk

Han skickar också med oss 4 grundstenar till ett bättre liv:

  1. Var uppmärksam på dina ord
  2. Ta det inte personligt
  3. Gör aldrig antaganden
  4. Gör alltid ditt bästa

Stort tack till Caxton Njuki för en mycket inspirerande och engagerande föreläsning och tack till Båstad Turism & Näringsliv för en härlig frukostträff på Ravinen.

Pähr Andersson, NyföretagarCentrum, Boo Gunnarsson Visma Spcs, Annika Borgelin, VD Båstad Turism & Näringsliv och Caxton Njuki, Världens bästa mentor 2021.