Studio Vackra Du i Ydre och Tranås

Linda berättar om sitt företag under en nätverksträff på Ydre Sparbank.

Läs mer om Linda och Studio Vackra Du på hemsidan. Företaget finns även på Instagram och på Facebook.

Linda Thuresson inledde karriären som säljare men utbildade sig till SPA- och ekologisk hudvårdsterapeut och startade företaget Studio Vackra Du i Ydre. Hon stortrivs och har även en filial i Tranås. Här berättar hon om sin företagsresa och ger även några tips till dig som funderar på att ta steget till eget.

Hallå Linda, du har haft fullt upp efter pandemin?

-Det stämmer, då jag sedan tidigare utbildat mig  inom lashlift, fransar och bryn och lättare ansiktsbehandlingar passade jag på att utbilda mig till SPA-terapeut och ekologisk hudvårdsterapeut. När läget stabiliserat sig kändes det som om jag fick en andra chans att verkligen bygga upp företaget. Med nya insikter, kunskaper och erbjudanden fick jag plötsligt en hel del nya kunder. 

Vad är det som skiljer Studio Vackra Du från mängden?

-Jag har genom åren lärt mig att hjälpa mina kunder att hitta bra lösningar inom både hudvård och smink. Mycket för att jag själv har haft problem med min hud och vet hur jobbigt det kan vara. Dessutom tycker jag att alla är vackra. Jag gillar extra mycket att framhäva det man själv tycker om genom bra ekologiskt smink. Tidigare har jag åkt hem till olika kunder för personliga lösningar men det känns både roligt och spännande att nu kunna göra det i studion där allt finns. Allt från massage till att bli sminkad till festen, och det är dags för killarna att upptäcka fördelarna med hudvård och ansiktsbehandlingar och inte bara massage. 

Berätta lite om hjälpen från Nyföretagarcentrum

-De har varit en bra hjälp. Jag har fått stöttning och de har snabbt hjälpt mig att få svar på mina frågor. Jag vill även puffa för deras mentorsprogram som varit till stor hjälp. Min mentor har hjälpt mig med allt från hur man som egenföretagare ska tänka när det gäller prissättning, logistik och lager. Men också hur jag kan inspireras och dra nytta av större aktörer i samma bransch. 

Studio Vackra Du har även en webbshop, berätta lite om den

-Jag är verkligen ingen kompis med elektronik. Det var en tuff period att få igång den, men idag fungerar den fint! Jag försöker att göra det jag kan och man lär sig mycket längs vägen. Vissa delar har jag fått hjälp med. Faktiskt genom en kontakt på Nyföretagarcentrum, (Ryda Form & Funktion)! Jag arbetar fortfarande med att förbättra webbshoppen och hittar visst alltid fler grejer att arbeta med! Men där finns nu mina kunders favoriter, Lätt smidigt och dygnet runt.

Hur mycket tid går till att sköta webbshoppen?

-Jag brukar ägna den en stund på morgonen, efter att barnen gått till skolan och innan kunderna dyker upp. Jag planerar, lyfter en produkt, lägger upp en nyhet, skriver lite fakta om olika ämnen eller uppdaterar ny information. Jag skriver även på nyhetsbrevet, samt förbereder ett härligt erbjudande och packar och skickar varor. Ibland behövs en stund innan man går hem också, men webbshoppen är inte något jag skulle vilja vara utan i dag. 

Hur har du löst kassa/fakturering/bokning?

-Mina kunder betalar sina behandlingar och inköp via företagets Swish. De flesta bokar sina behandlingar via bokadirekt.se eller via telefon. Lätt och smidigt. 

Har du några bra tips till andra blivande företagare?

  • Våga ta steget! Våga vägra att undra om det hade gått. Om du provar vet du och kan ta med dig den erfarenheten i resten av livet både om det funkade eller inte.  
  •  Stå inte och stampa! Ta steget och bara gör det. 
  • Våga utvecklas, våga prova nya saker, gå utbildningar och sådant som erbjuds i din bransch.
  • Våga ta hjälp när du kör fast, det är det värt. 
  • Hitta en bra balans i jobb och fritid. Även om det är galet roligt att arbeta, behöver man en paus då och då för att orka i längden. 
  • Samarbeta lokalt om det går, det leder ofta till mer arbete och en god gemenskap och roliga dagar på jobbet, med nya erfarenheter. Personligen älskar jag att få ett avbrott i det vanliga, att få göra något annorlunda då och då.
  • Ha roligt!

Text & Foto : Johan Åhlund