Så här går det till

Förbered underlag och skriv ner frågor

Fundera på om det är några specifika frågor du behöver ha hjälp med eller om du har något annat underlag som är bra för rådgivaren att se.

Börja skriva din affärsplan

För att kunna ge dig så goda råd som möjligt är det viktigt att du har arbetat så mycket som går på din affärsplan innan ditt möte. Har du ännu inte börjat skriva på en affärsplan kan du följa länken nedan.
Till affärsplanen

Boka rådgivning

Boka din rådgivning i god tid. Ibland kan det finnas ont om tider nära inpå. Så försök vara ute i god tid.
Boka rådgivning

Boka kostnadsfri rådgivning hos oss.

Välkommen till NyföretagarCentrum Mellersta Östergötland. Vi finns som stöd och bollplank under hela din företagsstart och dina första år som företagare. Vi erbjuder bl a enskild rådgivning, föreläsningar och seminarier, starta eget-kurs och mentorprogram.

Vi ser helst att alla som kommer till oss tar del av ”Allmän info starta företag”, en timmes digital information med grundläggande information om att starta och driva företag, våra verktyg samt vad vi kan hjälpa till med. Vi erbjuder också en digital genomgång av vår Affärsplan.

Nästa starta eget-kurs startar tisdag 3 september kl 16-19. Därefter onsdagar kl 16-19; 11, 18, 25 september samt 2 oktober. Den är på plats i Linköping. Intresseanmälan till mellerstaostergotland@nyforetagarcentrum.se där du anger namn, telefon, mailadress och jättekort om din affärsidé, så hör vi av oss till dig.

Vi har onlinebokning till ”Allmän info”, ”Affärsplan & budget”, enskild rådgivning på platsdigital enskild rådgivning samt våra föreläsningar och seminarier.

Onlinebokning: När du startar onlinebokningen visas hela vårt utbud i kronologisk ordning. Filtrera gärna på det du söker genom att välja tema, exempelvis ”Allmän info starta företag” eller Enskild rådgivning digital, så får du en mindre lista eller klicka på länkarna ovan.

Maila mellerstaostergotland@nyforetagarcentrum.se om du behöver hjälp.

Den enskilda rådgivningen på NyföretagarCentrum är kostnadsfri, personlig och konfidentiell. Antalet sessioner kan variera beroende på din process. Rådgivningen fokuserar på din affärsidé och på dig som företagare. Vi bedömer om din idé är hållbar eller om den behöver utvecklas. Dessutom behandlar vi ämnen som budget, marknadsföring samt dina styrkor och svagheter som blivande företagare. Vi erbjuder även tips och vägledning om var du kan få ytterligare hjälp inom vårt nätverk. Observera att all rådgivning måste bokas i förväg. För att underlätta har vi en interaktiv affärsplan som är kostnadsfri att använda.

Våra rådgivare

Anders Björk

Anders har mer än 20 års erfarenhet, både som företagare och som rådgivare och har en mängd utbildningar inom företagande, sälj och ledarskap i ryggen. Även Anders har en bred branscherfarenhet och rådger på svenska och engelska. 

Anna Hjertstedt Leijon

Anna är vår verksamhetsledare och rådgivare. Hon har lång erfarenhet av att driva och utveckla företag och har drivit tre olika företag inom friskvård och hälsa samt ett konsultföretag med inriktningen ledarskap samt grupp- och styrelseutveckling. Anna rådger på svenska och engelska.

Azad Suleimani

Azad är elektroingenjören som blev revisor och trivs bäst när han får hjälpa andra att komma igång med sina företag. Han pratar persiska, kurdiska, svenska och engelska vilket är en stor tillgång för många blivande företagare. 

Bo Bengtsson

Bosse har varit verksam som företagsrådgivare i drygt 35 år och är utbildad civilingenjör. Han rådger på svenska och engelska och har arbetat med allt från enmansföretag till Sveriges största företag inom många olika branscher. 

Erika Wessbo

Erika är utbildad gymnasielärare och har tidigare arbetet som lärare i företagsekonomi och har en gedigen och lång erfarenhet, både som företagare inom Café- och Restaurangbranschen samt som rådgivare. Erika rådger på svenska, engelska, franska.  

Eva Torell

Eva är utbildad ekonom och har arbetat med ekonomi, löner och administration i många år. Eva är ansvarig för kommunerna Kinda och Ydre. Eva rådger på svenska. 

Frida Södermark

Frida är föreläsare, löpare, inspiratör och eventkoordinator som brinner för entreprenörskap. Hon har skrivit flera böcker och sänder även en podcast om självledarskap, är duktig på marknadsföring och trivs i rollen som rådgivare. Frida rådger på svenska, engelska och tyska. 

Helena Nyberg

Helena har bred utbildning och erfarenhet inom handel och marknadsföring. Hon har bl a drivit butik i såväl fysisk form som inom e-handel för att senare övergå till att arbeta som konsult inom marknads- och affärsutveckling. Helena rådger på svenska.

Notera att Helena för tillfället är sjukskriven.

Karin Wetterstrand

Karin är beteendevetare och har arbetat med HR-frågor i hela sitt yrkesliv. Hon har en stark entreprenörsådra och varit med om att starta upp ett flertal stora företag, samt drivit eget som HR-partner och rådgivare. Karin rådger på svenska.

Mikael Laweby

Mikael har en bred erfarenhet inom industri, produktion, IT och inköp och tycker om att rådge andra på sina företagsresor. Han har även en lång erfarenhet av coaching och HR och rådger på engelska och östgötska. 

Michael Elofsson

Michael har en bakgrund inom marknadsföring- och kommunikation och har även en bred erfarenhet av handel. Han är själv egenföretagare och har själv fått hjälp av Nyföretagarcentrum. Michael rådger på svenska och engelska.

Rabi Yousef

Rabi jobbar med finansiering samt verksamhets- och affärsutveckling och har 20 års erfarenhet av bank- och finanssektorn. Rabi rådger på svenska, engelska och arabiska och brinner för entreprenörskap och affärsnytta. 

Sam Issa

Sam har lång erfarenhet inom modeindustrin samt även utbildning inom ekonomi. Sam rådger på svenska, engelska, arabiska och italienska.

Vanliga frågor om rådgivning

Ja! Rådgivning hos NyföretagarCentrum är helt kostnadsfri.

Vår rådgivning är konfidentiell vilket innebär att den rådgivare du går till får inte tala om för någon att du varit hos oss eller vad din affärsidé handlar om. Den dag du registrerar ditt företag så kommer det att bli offentliga uppgifter.

Även när man tar över ett familjeföretag eller om man köper ett företag så är man ju ny som företagare och är självklart välkommen till oss för hjälp.