Våra rådgivare

Våra rådgivare är eller har varit företagare själva, med erfarenhet av vad det innebär att börja från början. De har också nätverk i sina respektive hemorter, en lokal förankring och kan guida dig till näringslivskontakter som du kan ha stor nytta av i ditt blivande affärsliv.

Anders Björk

Anders har mer än 20 års erfarenhet, både som företagare och som rådgivare och har en mängd utbildningar inom företagande, sälj och ledarskap i ryggen. Även Anders har en bred branscherfarenhet och rådger på svenska och engelska. 

Anna Hjertstedt Leijon

Anna är vår verksamhetsledare och rådgivare. Hon har lång erfarenhet av att driva och utveckla företag och har drivit tre olika företag inom friskvård och hälsa samt ett konsultföretag med inriktningen ledarskap samt grupp- och styrelseutveckling. Anna rådger på svenska och engelska.

Azad Suleimani

Azad är elektroingenjören som blev revisor och trivs bäst när han får hjälpa andra att komma igång med sina företag. Han pratar persiska, kurdiska, svenska och engelska vilket är en stor tillgång för många blivande företagare. 

Bo Bengtsson

Bosse har varit verksam som företagsrådgivare i drygt 35 år och är utbildad civilingenjör. Han rådger på svenska och engelska och har arbetat med allt från enmansföretag till Sveriges största företag inom många olika branscher. 

Erika Wessbo

Erika är utbildad gymnasielärare och har tidigare arbetet som lärare i företagsekonomi och har en gedigen och lång erfarenhet, både som företagare inom Café- och Restaurangbranschen samt som rådgivare. Erika rådger på svenska, engelska, franska.  

Eva Torell

Eva är utbildad ekonom och har arbetat med ekonomi, löner och administration i många år. Eva är ansvarig för kommunerna Kinda och Ydre. Eva rådger på svenska. 

Frida Södermark

Frida är föreläsare, löpare, inspiratör och eventkoordinator som brinner för entreprenörskap. Hon har skrivit flera böcker och sänder även en podcast om självledarskap, är duktig på marknadsföring och trivs i rollen som rådgivare. Frida rådger på svenska, engelska och tyska. 

Helena Nyberg

Helena har bred utbildning och erfarenhet inom handel och marknadsföring. Hon har bl a drivit butik i såväl fysisk form som inom e-handel för att senare övergå till att arbeta som konsult inom marknads- och affärsutveckling. Helena rådger på svenska.

Notera att Helena för tillfället är sjukskriven.

Karin Wetterstrand

Karin är beteendevetare och har arbetat med HR-frågor i hela sitt yrkesliv. Hon har en stark entreprenörsådra och varit med om att starta upp ett flertal stora företag, samt drivit eget som HR-partner och rådgivare. Karin rådger på svenska.

Mikael Laweby

Mikael har en bred erfarenhet inom industri, produktion, IT och inköp och tycker om att rådge andra på sina företagsresor. Han har även en lång erfarenhet av coaching och HR och rådger på engelska och östgötska. 

Michael Elofsson

Michael har en bakgrund inom marknadsföring- och kommunikation och har även en bred erfarenhet av handel. Han är själv egenföretagare och har själv fått hjälp av Nyföretagarcentrum. Michael rådger på svenska och engelska.

Rabi Yousef

Rabi jobbar med finansiering samt verksamhets- och affärsutveckling och har 20 års erfarenhet av bank- och finanssektorn. Rabi rådger på svenska, engelska och arabiska och brinner för entreprenörskap och affärsnytta. 

Sam Issa

Sam har lång erfarenhet inom modeindustrin samt även utbildning inom ekonomi. Sam rådger på svenska, engelska, arabiska och italienska.