Nya blomsterhandeln i Skänninge

Det är alltid lärorikt att prata med duktiga företagare, och den här gången låter vi Anneli Nordqvist som driver Nya blomsterhandeln i Skänninge berätta om hur hon tog steget till eget. Hon trivs bra med sin butik och ger här några bra råd till dig som funderar på att starta eget.

Berätta lite om dig och Nya blomsterhandeln i Skänninge

Jag heter Anneli Nordqvist och är sedan snart tio år tillbaka ägare av Skänninge blomsterhandel. En blomsterbutik i en gammal fin lokal i ett hus från slutet av 1700 talet. Jag arbetar tillsammans med min dotter Caroline och en personal som heter Mia.

Vilka frågor hade du velat få hjälp med när du startade Nya blomsterhandeln i Skänninge?

Jag fick mycket hjälp av Kenneth på NyföretagarCentrum och hade nog inte vågat ta steget utan hans hjälp. Han var mitt bollplank i allt som har med ekonomi, affärsplaner, finansieringsanalyser och liknande. Skatter och moms var en riktig djungel att få koll på.

Kan du ge några tips till den som är på väg eller precis har startat sitt företag?

Våga ta steget, ta hjälp av Nyföretagarcentrum, ha alltid ett bollplank. Förbered familjemedlemmar och anhöriga på ett evigt tjat!

Vad är det som du gillar mest med att driva företag?

Att driva sitt eget företag kan jag rekommendera, det ger frihet men mycket jobb. Det är egentligen inte ett jobb man går till, det är ens liv.

Text: Johan Åhlund – Foto: Michael Elowsson