NK BIL AB

Det mesta blir roligare när man är två. Inte minst om man är goda vänner, har ett AB tillsammans, besitter gedigna kunskaper och dessutom har en samsyn på hur företaget ska bedrivas.

Ovanstående är exakt det koncept som Nisse och Kent har anammat då de tillsammans driver bilfirman NK BIL AB. Killarna tar emot oss i en fräsch bilhall och sätter sig ner i de sköna sofforna för att berätta om hur de tillsammans kom fram till att ta steget till eget.

Kent har jobbat som begbilsäljare i sex år och lärde känna Nisse när de blev kollegor på ett tidigare jobb. De klickade med varandra helt enkelt, och var överens om hur en bra bilförsäljning ska gå till.

– Ja. Vi har ju båda två långvarig erfarenhet av att sälja bilar, med allt vad det innebär. Vi kommer också bra överens och funderingarna på att tillsammans starta en egen firma där vi kunde förverkliga vårt koncept var väldigt lockande menar Nisse.

Samma tänk, erfarenhet och vänskap = rätt väg att gå

Även Nisse kan det mesta som är värt att veta i branschen efter mer än 16 år som bilförsäljare/försäljningschef.

När beslutade ni er att ta steget till eget och satsa på NK Bil AB?

– Under vintern 2019 började vi spåna på idén att dra igång. Men tack vare Covid-19 så sköt vi planerna på framtiden. När tillfället var som bäst dök den perfekta lokalen upp. Då kände vi att det var rätt läge att starta. Bilbranschen var ju inte påverkad av konjunkturen så vi tog över lokalen och fixade till den så den blev ljus och fräsch säger Kent.

Ni har båda haft hjälp av NyföretagarCentrum?

– Ja, Jimmy har varit väldigt behjälplig och tillgänglig. Han har gett oss bra råd och tips och sitter på väldigt bra kunskap. Dessutom har han ett bra kontaktnät och har tipsat oss om en både revisor och en IT-kontakt. Han är grym helt enkelt. Även om vi visste vad vi gav oss in på så är det bra att det finns den här typen av hjälp och stöd tycker både Kent och Nisse.

Men hur sticker man ut och når framgång i en bransch med så stor konkurrens?

– Konkurrensen är som sagt tuff, men staden är ju inte jättestor. Vi tror på vårt koncept och det har gått bra. Vi siktar in oss på lite nyare bilar, i gott skick, och inga importerade bilar. Detta i kombination med bra service och ett trevligt bemötande samt att vi även kan erbjuda garanti på våra bilar och har ett välkänt och säkert finansieringsalternativ bidrar till återkommande kunder menar Nisse.

NK Bil har knappt lagt en spänn på marknadsföring, kör ni hårt på sociala medier?

– Det stämmer, Vi finns på Instagram och Facebook och vi fotograferar de bilar som är på gång in samt de vi sålt. Sociala medier och vår hemsida räcker långt och precis som många andra visar vi gärna upp våra nöjda kunder vilket ökar vårt förtroende menar Kent.

Text & Foto : Johan Åhlund