Mantorps Travshop

Det här är Maria Wallin, en skicklig företagare som hittat sin nisch på marknaden med sitt företag Mantorps Travshop.

Vi låter henne berätta lite om företaget och vad det innebär att vara företagare. Maria ger också några bra tips till dig som funderar på att ta steget till eget.

Vad heter ditt företag, när startade ni och vad gör ni?

-Mitt företag heter Mantorps Travshop AB och är ett företag som säljer produkter inom området häst (rid, trav och hovslageri). Vi har en butik i Mantorp på 966 kvm, en webshopp samt en nyöppnad autoshop. Vi lever efter devisen ”Har du hästen har vi resten”. Aktiebolaget registrerades 1989 men fanns även tidigare. För 2,5 år sedan tog jag över bolaget ifrån grundaren.

När du startade Mantorps Travshop, vilka frågor hade du då velat få hjälp med?

-Jag startade mitt första aktiebolag (TaNor’s Consulting AB) 2014. Då behövde jag hjälp med redovisning och allmänna ägarfrågor. Sen var min svaghet sälj, så där behövde jag extra hjälp. Vid den här tidpunkten nätverkade jag en del och fick där hjälp med många frågor som jag hade.

Vad är det bästa med att det startas nya företag i ditt område?

-Det bästa med att det startas nya företag i regionen är att det verkligen behövs. Det behövs dels för att få nya arbetstillfällen till regionen samt att utan tillväxt stannar regionen upp.

Kan du ge några tips till den som är på väg eller precis har startat sitt företag?

Gör en bra analys av det du tänker starta. Som t.ex. finns det ett tillräckligt underlag för dina produkter/tjänster, Hur ser konkurrensen ut, Vilken målgrupp ska du rikta dig mot? Gör en ordentlig budget och målbild. Men framför allt var inte rädd för att ta hjälp.

Vad är det som du gillar mest med att driva Mantorps Travshop?

Att få rå sig själv. Det är otroligt roligt att se något man skapar och jobbar för växa fram. Det har alltid varit min dröm att någon gång få driva eget så för mig var det stort när jag äntligen gjorde det. Alla dagar är så klart inte roliga. Det finns dagar som är motiga av olika orsaker. Men det positiva väger klart upp. Våga satsa!

Frågor: Johan Åhlund – Svar: Maria Wallin