Mantorps Smådjursklinik

Det är härligt att skriva om duktiga företagare, och den här gången är vi på ett besök hos Linda och hennes kollegor och fyrfota vänner på Mantorps Smådjursklinik.

Vi låter Linda själv berätta om hur det är att vara företagare och ber henne dessutom ge några bra råd till dig som funderar på att ta steget till eget.

Hallå där Linda Billehag. Vad heter ditt företag och vad gör ni?

– Mantorps Smådjursklinik, en smådjursklinik som grundades i juli 2019. Vi tar hand om smådjur och erbjuder bland annat tandvård, operationer, vaccinationer och mycket annat.

Upplever ni att många har skaffat husdjur under pandemin?

Ja det har vi märkt en ökning av hundvalpar och kattungar.

Vad önskar du att du hade vetat innan du startade ditt företag?

-Vi gick en utbildning på NyföretagarCentrum som var väldigt bra, så där fick vi bra hjälp. Eftersom vi verkar i en bransch med speciella krav på våra lokaler så var det lite av en utmaning att hantera det administrativa för att få lokalerna godkända, men det gick bra det också.

Det startas en hel del nya företag i Mantorp?

-Ja verkligen, allt behöver ju inte ligga i en storstad. Många Mantorpsbor är jätteglada att inte behöva åka in till Linköping med djuren och känner att de tas om hand väl hos oss.

Kan du ge ett par tips till den som är på väg eller precis har startat sitt företag.

1: Ta hjälp om det behövs, en mentor är ett väldigt bra stöd och hjälp.

2: Våga ta steget, och var beredd att gå utanför din comfortzone. Det är nyttigt och lärorikt.

Vad är det som du gillar mest med att driva företag?

Dels att man kan vara med och påverka. Vi som är små kan göra förändringar vid behov, och kan själva planera hur vi kan driva vårt företag på bästa sätt. Och det är såklart trevligt att träffa både hussar och mattar, samt såklart deras djur. Vi är väldigt tacksamma för den fina responsen vi får.

Text : Johan Åhlund – Foto : Michael Elowsson