Lasertech YAG

Då är det dags för att uppmärksamma ett Åtvidabergsföretag, nämligen LasertechYAG. Vi låter Kristian Nilsson berätta lite om företaget, om livet som företagare samt ber honom ge några tips till blivande företagare. Nu kör vi!

Vad heter ditt företag, när startade ni och vad gör ni?

– Vi heter Lasertech YAG och jobbar sedan 1996 med laserteknik och finmekanik till företag inom livsmedelsindustrin och medicintekniska företag.

Vilka frågor hade du velat få hjälp med när du startade företaget?

– Någon typ av mentor med lite koll på övergripande frågor kring företagande hade varit bra. Nu finns ju sådan hjälp, men 1996 såg det annorlunda ut.

Berätta lite om fördelarna med att det startas fler företag i Åtvidaberg?

– Det är jättebra att många nya företag startas i Åtvidaberg. Vi ser att många samarbetar och drar nytta av varandra. Närheten till varandra skapar en snabbare process i t ex utveckling av ny produkt eller del av produkt. Även såklart den miljömässiga aspekten då resor eller transport minskas.

Kan du ge några tips till den som är på väg eller precis har startat sitt företag?

– Ha is i magen, tro inte att pengar flödar in direkt från start. Bygg långsiktigt. Var inte rädd att ta hjälp av t ex Ny företagarcentrum, Almi etc. Eller familj och vänner som kanske driver företag.

Vad är det som du gillar mest med att driva företag?

– Det är utmaningen att få lösa nya projekt och få styra mycket av upplägget och dagen själv.

Fakta

Adress: Bruksgatan 9 i Åtvidaberg

Besök: Lasertech YAG

Kontakt: info@lasertechyag.se

Text: Johan Åhlund – Foto: Michael Elowsson