Kisa MTB Park

Nyföretagarcentrum Mellersta Östergötlands rådgivare och lokala expert i Kinda, Eva Torell till vänster, prisade Kisa MTB Park som årets nyföretagare i Kinda/Kisa. Hampus Qvist, Oscar Härnström och Beatrice Johansson poppade bubbel och trivdes rejält under prisutdelningen.

Läs gärna mer om Kisa MTB Park på hemsidan.

Oscar, Beatrice och Hampus har även en väldigt aktiv och fin Instagram samt en fartfull Facebooksida.

Corren var på plats och skrev den här artikeln 🙂

Många mountainbikefans längtar efter att tillbringa helgerna hos Oscar Härnström, Beatrice Johansson och Hampus Qvist på Kisa MTB Park. Trion har på väldigt kort tid satt Kisa på MTB-kartan och får strålande feedback från besökarna. Och det saknas inte framtidsplaner.

Oscar är MTB-proffset som älskar freeride och planering. Tillsammans med sambon Beatrice (administrativ ninja) samt brorsan Hampus (grym på att bygga nya leder) driver de parken.

Trion har förverkligat sina drömmar, byggt en bikepark av en slalombacke och stortrivs med tillvaron. Inte så konstigt kanske, då de innan den här intervjun tagit emot priset som årets nyföretagare i Kisa.

Oscar, hur är läget och hur känns det att driva Kisa MTB Park?

-Det känns riktigt bra. Sedan vi köpte anläggningen har vi lärt oss nya saker varje dag. Det här är en dröm för oss som älskar cykling. Vi jobbar bra tillsammans och det är kul att stå på egna ben. Sedan vi började gräva i mars 2021 har allt gått snabbt, och över förväntan bra.

Hur ser framtidsplanerna ut?

Vi har mycket nytt på gång och vill på sikt utveckla parken till ett cykel-mecka där alla cyklister är välkomna. Med riktigt bra cykelupplevelser, oavsett om man gillar att cykla upp- eller nedför eller på landsväg.

I framtidsplanerna ingår en bra cykeluthyrning och verkstad, en restaurang och någon form av boende. På så sätt kommer vi att kunna erbjuda konferenser och tjejkvällar. Men det som vi verkligen vill, och kommer att göra är att arrangera stora festivaler och event.

Hur känns det att få ta emot priset som årets nyföretagare?

-Det känns jättebra, inte minst då vi känner att vi får så positiv uppmärksamhet från det lokala. Vi känner oss verkligen välkomna här i Kisa, trivs i den fina naturen och har bott här i några år nu.

Var kommer inspirationen från?

-Den kommer från riktigt bra MTB-parker i USA och Europa. Vi har tagit de bästa delarna från dessa och sedan byggt upp Kisa MTB Park tillsammans.

Oscar: vad var det som fick dig att starta eget?

Det kom väldigt naturligt så att man kan få göra något som man verkligen brinner för och vill göra. Jag ångrar mig inte!

Vilka har de största utmaningarna varit hittills?

Det är nog tyvärr vädret som vi inte har haft på vår sida. En månads nybyggnation förstördes över en kväll på grund av ett väldigt kraftigt regn…

Kan du ge fyra bra tips till andra som funderar på att starta eget?

  1. Var inställd på att det kommer bli så mycket mer jobb än vad man först trodde eller kunde uppskatta.
  2. Det kommer också att tillföra kostnader som man aldrig visste fanns eller som man kunde förutse. Så lägg på en rejäl slant på hela affärsidén.
  3. Ha ett bra arbetsteam som du kan räkna med, till 100%
  4. Jag rekommenderar starkt att ta steget till eget om man har en bra ide eller brinner för något! 

Nämn några viktiga saker du lärt dig som företagare?

-Jag får lära mig nya grejer varje dag känns det som men här kommer fem guldkorn. Jag har fått utvecklas i grävmaskin, lärt mig hur man meckar med en lift, blivit proffs på att snickra och bygga cykelbanor samt att jaga möss.

Vilken är er viktigaste marknadsföringskanal och varför?

-Just idag så är det vår hemsida samt Instagram och Facebook som är starkast. Det är smidigt att uppdatera och dela alla nyheter på ett bra sätt. Bilder och filmer gillar alla!

Text, video och foto : Johan Åhlund

Oscar, Beatrice och Hampus på plats i Kisa där de fick ta emot priset som årets Nyföretagare i Kinda/Kisa. Video: Johan Åhlund