Isak – Entreprenör med unik affärsidé

Vissa affärsidéer är långt ifrån självklara, men blir framgångsrika tack vare en mix av en unik affärsidé, driv, affärssinne, erfarenhet, kreativitet och hårt jobb. Ett exempel på detta är Norrköpingskillen Isak Huddén. Isak, 22 år är Sveriges bästa kickbikeåkare, influencer och har byggt upp en populär verksamhet kring sitt största intresse.

Isak som började med kickbike vid 11 års ålder är dessutom stor på sociala medier. Hans YouTubekanal har en personlig och avslappnad stil, där han bjuder på sig själv. Han postar videos med tricks, klipp från olika skateparker samt ger tips om hur man blir en bättre kickbiker.

Isak i färd med att coacha och lära andra hur man blir en grym kickbiker, något som är en av delarna i hans affärsidé
Isak hjälper gärna andra att bli bättre åkare. Och tummar inte på säkerheten!

Just mixen av material uppskattas av hans lite drygt 34.000 följare, som radat upp inte mindre än 12 miljoner views genom åren. Isak finns självklart på både TikTok och Instagram, och även där fungerar materialet väldigt bra.

Den egna kickbikehallen, Vikbolandets Scooterhall på Isaks gård en bit utanför Norrköping är Isaks tempel och ett eldorado för kickbikefans. Där har han själv byggt upp en imponerande anläggning. Med flera ramper, airbags och hopp. I hallen erbjuder han privatlektioner, kickbikekalas, merch, arrangerar tävlingar och skräddarsydda tränings- och sommarläger.

Just sommarlägren har blivit en riktig succé med väldigt gott rykte. Men nu låter vi Isak själv berätta lite om sitt företag!

Isak, hur började din företagsaresa och hur kom du på att du skulle starta eget?

I maj 2020 tog jag min examen som gymnasieingenjör och från den dagen började jobbförfrågningar komma in och hela sommaren bokades snabbt upp. Det jag tidigare gjort gratis i form av en hobby blev nu ett betalt arbete. Jag jobbade stenhårt hela sommaren. Jag startade då samtidigt en enskild firma för att kunna ta betalt för alla jobb jag utfört.

Tre månader senare var firman registrerad och jag kunde nu titulera mig som Sveriges första heltidsarbetande kickbikeåkare. Lite drygt två år senare omvandlades bolaget till ett aktiebolag (Isak Huddén Ab) vid årsskiftet 2022 vilket skulle bli mitt bästa företags år hittills.

Vilka frågor hade du när du var på rådgivning?

 När man startar företag är det mycket att tänka påDet är dessutom inte helt lätt att veta var man ska börja. Jag kontaktade NyföretagarCentrum för att gå igenom min verksamhet. Samt för att få de bästa tänkbara tipsen så att jag så snabbt som möjligt faktiskt kunde få firman registrerad. Jag fick hjälp att ta fram en lista som steg för steg guidade mig genom resan från ansökan till registrerat bolag.

Med en unik affärsidé går det att leva på ens hobby

Hur som helst, på klippet nedan ser du hur Isak hanterar sin kickbike… Testa gärna, men tänk bara på att försöka ta det lugnt i början 🙂

På vilken plattform är du mest aktiv 2023 och varför?

Youtube är min huvudplattform som jag arbetar mest aktivt med. Jämför man de olika plattformarna så är Youtube i särklass den bästa plattformen. Där går det att bygga en stark relation med sin målgrupp. En kombination av korta klipp som fångar tittarnas intresse och styr dem till dina långa videos är nyckeln för att växa idag. Youtube är just nu superaktuellt med den nya funktionen shorts. Den har tagit Youtube till en helt ny nivå. Youtube har tagit mig dit jag är idag och fungerar som ett album över min resa. Där jag ständigt kan se tillbaka på allt jag gjort genom åren.

Har du någon förebild som företagare?

– Jag har flera förebilder som alla har varit med och format mig till den jag är idag. Båda mina föräldrar är egenföretagare och har så varit hela min uppväxt. De har alltid jobbat hårt och likt mig skapat en verksamhet kring något de själva föredrar att göra. Samt anpassat verksamheten för att leva det liv som de önskar.

Mina far och morföräldrar har även de drivit egna bolag inom olika områden. Med den gemensamma nämnaren att de värdesatt att göra något de brinner för. Jag har växt upp med detta och ständigt imponerats av deras driv och företagsamhet. Idag kan jag inspirera dem och föra familjens anda vidare med min verksamhet.

Vad är nästa steg i ditt företag och har du något du drömmer om att få genomföra?

Jag har precis förverkligat min barndomsdröm och köpt en stor lantbruksfastighet på Vikbolandet strax utanför Norrköping. Där målet är att på sikt skapa ett centrum för både spontanidrott och rörelse.

Jag vill bygga upp en anläggning som rymmer alla typer av sporter och roliga sätt att röra på sig. Med både inomhus och utomhusanläggningar. Detta är mitt störta mål som jag hoppas på att få genomföra på sikt med rätt samarbetspartners. Utöver det vill jag fortsätta att resa landet runt och inspirera till rörelse i form av events. Mitt mål är att besöka Sveriges alla kommuner 2023. Samt att anordna aktiviteter som inspirerar till rörelse på ett innovativt sätt i form av kickbike och spontanidrott.

Frågor : Johan Åhlund

Svar och läckra bilder: Isak Huddén