Håkan Fransson Guiding & Consulting AB

Det här är Håkan Franson i Rimforsa som startade eget som sportfiskeguide och driver ”Håkan Franson Guiding & Consulting AB”. Ett företag som sedan starten haft fullt upp med sportfiskeguidningar. Företaget erbjuder även föreläsningar om sportfiske samt konsultverksamhet till butiker och företag inom sportfiskebranschen. 

Uppskattade guidningar till både företag och privatpersoner

Kunderna är både privatpersoner och företag. Skatteverket har nyligen godkänt att friskvårdsbidraget får används även till sportfiskeguidning vilket underlättar för privatkunderna.

Företag kan boka guidningar som en del i representation eller som en kul personalvårdande aktivitet.  

Lång erfarenhet och bra affärsidé

Håkan anlitas även som erfaren guide av andra fiskeguidesföretag och har lång erfarenhet av sportfiske. Både som privatperson och som anställd i företaget Upplev där han arbetat i butik, sportfiskeguidat samt gjort YouTube-produktioner på temat.

Kolla in Gäddfemman 2022! Han har även drivit handelsbolag tillsammans med en kompis under slutet på 90-talet med sportfiskeguidning. 

Fina naturupplevelser ger nöjda kunder

– Alla som åker med mig på en sportfiskeguidning ska få en fantastisk dag; en kombination av fiske och naturupplevelse. Jag har många nöjda kunder redan och många bokningar framöver berättar Håkan.

Huvudsäsongen är från mars till november och under vintern är det pimpelfiskeguidning som gäller, under förutsättning att det finns is. 

Håkan startade eget och stortrivs som sportfiskeguide

Håkan kom till oss på Nyföretagarcentrum för att råd och stöd vid uppstarten samt information om hur det fungerar att driva aktiebolag.

Han fick även hjälp av Nyföretagarcentrums samarbetspartner Aklero Ekonomi. Att driva eget företag passar Håkan ypperligt.  

Hålan tog steget till eget, startade eget  företag med hjälp av nyföretagarcentrum

Håkan förverkligade sin dröm

Jag har lång erfarenhet av branschen och nu får jag dessutom styra min tid själv. Mitt råd till andra som funderar på att förverkliga sin dröm om att starta företag är att våga ta steget och starta eget.