Gör som Edvin – Ta steget till eget

Edvin Rösliden är Linköpingskillen som sommaren 2022 startade företaget Svenska Hjärtan AB. Nu är det dags för Edvin att berätta lite om sin företagsresa. Och du, vi hjälper dig att ta steget till eget om du vill. Helt kostnadsfritt.

Edvin har en bred erfarenhet av brandskydd, HLR, hjärtstartare och akut omhändertagande, och utbildningar i detta samt konsulttjänster i Systematiskt brandskyddsarbete är företagets kärnverksamhet.

Förutom att rädda liv är ett av Edvins syften att se till att arbetsplatserna uppfyller gällande lagar och riktlinjer. I detta ingår även att utbilda kunder på hjärtstartare samt att erbjuda skräddarsydda paketlösningar som leder till en säkrare arbetsmiljö.

Edvin, Hur gick det till när du tog steget till eget och startade Svenska Hjärtan?

Redan i gymnasiet kände jag att jag ville starta eget. Idén kom när jag jobbade med brandskydd på SAAB och bland annat fick leda brand- och olycksinsatser.

Detta var givande och jag insåg samtidigt att behovet av ett bättre brandskydd i samhället var stort. Att kombinera det med utbildningar i HLR och hjärtstartare blev sedan min affärsidé.

Det jag vill uppnå med mitt arbete är att skapa en bättre, roligare, säkrare och mer driven arbetsmiljö hos mina kunder. Det är min core business.

Hur kom du i kontakt med oss och vilken hjälp fick du?

Jag insåg tidigt vikten av att nätverka och på ett mingel kom jag i kontakt med Nyföretagarcentrum.

Jag fick inspiration och bokade sedan en väldigt bra digital rådgivning. Faktum är att jag verkligen rekommenderar er.

Oavsett var man är i sin företagsresa är det fantastiskt bra att få studsa sina idéer och tankar med en rådgivare. Ett av de bästa tipsen jag fick var hur jag kunde utveckla min affärsmodell och förpacka om mitt erbjudande till skräddarsydda paketlösningar.

Vad är det viktigaste du lärt dig under ditt första år som företagare?

Vikten av att bygga bra relationer och ha ett starkt nätverk. Men också att vara förberedd på att man lätt får en känsla av att man aldrig känner sig helt redo när man är ny. Men, man lär sig snabbt och utvecklas när man tagit steget till eget.

Det är också viktigt att inte eftersträva perfektion överallt, din hemsida behöver t.ex. inte vara perfekt till en början. Det räcker med att den är okej! Vässa den kan du göra senare.

Edvin visar upp en av sina hjärtstartare strax före den här intervjun. På bilden ovan demonstrerar han hur det går till när man gör HLR.

Om du skulle ge någon annan som funderar på att ta steget till eget några goda råd:

1: Inse att det är mycket arbete som måste göras: Samt att företagsresan går upp och ned ibland, men att det också som i mitt fall är det bästa jag någonsin gjort. Det är också viktigt att våga prova nya grepp och vara öppen för andras input. I början av året testade jag olika erbjudanden och byggde upp ett större nätverk. Detta gav nya affärsmöjligheter och bekantskaper.

2: Identifiera dig med ditt företag: Under en av mina rådgivningar fick jag ett väldigt bra tips. Nämligen att identifiera mig med mitt företag. Att vara genuin och ha sunda värderingar, samt tänka på att man själv är företaget både inåt och utåt, och att få in detta i både i marknadsföringen och hur man bemöter kunder och personer i ens omgivning.

3: Våga nätverka: Mingla, delta i event och mässor och knyt nya kontakter. Detta ger en rejäl boost och fysiska möten är ett bra sätt att stärka ens varumärke.

4: Jobba kontinuerligt med sociala medier: Jag berättar om mitt företag och mina tjänster på LinkedIn en gång i veckan, och finns även på Facebook och Instagram. Det är ett bra sätt att synas.

Text – Foto : Johan Åhlund