Eve Crispin – Från noll till franchisetagare med tre anställda på ett halvår

Eve Crispin brinner för att coacha och få ut människor i arbete och arbetar som coach med stöd och matchning.

Men när hennes anställning tog slut fick hon tips av en vän om att starta eget, och att kontakta NyföretagarCentrum. Sen hände saker och ting snabbt.

Eve lydde sin väns råd, och klev två dagar senare in på en bokad rådgivningstid med Jimmy Hankvist på NyföretagarCentrums kontor.

-Jag berättade för Jimmy om min erfarenhet, vad jag gjort tidigare och vad jag ville göra, samt att jag funderade på att starta eget.

Hade du en affärsplan, budget och liknande klar då?

-Nej, just då fanns ingen affärsplan. Men jag blev väl omhändertagen. Jimmy lyssnade verkligen och undrade om jag kunde tänka mig att bli franchisetagare hos Guldjobbet.

Då visste jag inte ens vad franchise innebar, men Jimmy förklarade och hjälpte mig dessutom att kontakta dem.

Efter detta gjorde jag en affärsplan, läste på om budget, skatter och moms och hade en bra dialog med Guldjobbet. Samtidigt som jag fick hjälp med affärsplan och mina frågor.

Franchisetagare med nytt kontor och tre nyanställda kollegor

Spolar vi fram bandet några månader så har Eve kommit en bra bit på vägen i sin franchise. Efter lite drygt ett halvår hade hon grundat Guldjobbets Norrköpingskontor, hunnit hjälpa ett stort antal klienter till nya jobb och etablerat sig på marknaden.

Det var snabbt jobbat!

-Ja det gick fort, utöver coachingen skötte jag även ekonomi, avtal samt marknadsföringen. Och anställde tre kollegor. Det gick bra, och jag kunde efter att ha förstärkt med kollegorna fokusera på var jag är riktigt bra på.

Vad är det bästa med ditt jobb?

-Att jag får jobba med det jag vill och är bra på. Att använda min erfarenhet och kunskap i företaget och vägleda andra till arbete. Det är nog det bästa med att vara företagare.

Vad är dina framtidsplaner?

-Jag vill fortsätta precis som jag gör nu då jag nyligen blivit anställd på Guldjobbet, i framtiden vill jag arbeta som franchisegivare och konsult, om Jesus vill.

Text : Johan Åhlund – Foto : Katarina Martens