Christells gåvor och presenter

När det gäller företagande är det av förståeliga skäl bra att hitta en egen nisch där det finns ett behov av de tjänster och produkter som man erbjuder. Just detta är något som Christa och hennes man på Christells gåvor och presenter i Norrköping lyckats med.

Presentbutiken är ljus och fräsch och ligger mitt i Norrköping, och när du kliver in möts du av en mängd olika varor och produkter. Som inte sällan både doftar och smakar utsökt. Och är fint upplagda.

Det råder ingen tvekan om att Christa tycker om att pyssla, och att hon är väldigt bra på det. Det märker du direkt när du ser hennes utsökta dekorationer och presenter. Hon skapar unika och personliga presenter som är perfekta till såväl dop, konfirmationer, babyshowers, bröllop och födelsedagar, vilket leder till nöjda och återkommande kunder. Hon tycker som sagt om att arbeta med händerna och reparerar och säljer även smycken i butiken.

Det finns dock inte bara presentartiklar som Christa gjort i affären. Man är även återförsäljare av Målerås glaskonst, och i butiken finns även en mängd andra dekorationer. Samt en hel del godis och presentchoklad.

– Vi importerar själva godis och snacks från Armenien, vilket är väldigt populärt och uppskattat. Inte minst när de slås in och dekoreras med tjusiga dekorationer. Vi får ofta specialbeställningar på produkter med namn, skrifter och liknande. Vårt godis är populärt och vi är den enda importören i Sverige från den här tillverkaren

Hur upplever du den hjälp du fått av NFC?

– Jimmy har stöttat oss väldigt bra. Han har hjälpt oss under resans gång. Han har koll på både regler och siffror och det känns bra att veta att han är tillgänglig och att vi kan få hjälp av honom när vi behöver det.

Använder ni er av sociala medier i marknadsföringen?

– Ja, vi finns på både Instagram och Facebook. Där lägger vi upp en hel del bilder på våra specialgjorda produkter och från butiken där vi visar hur vi dekorerar och hur bland annat godis och våra dekorationer ser ut.

Vad vet ni nu som du önskat du visste innan du startade?

– Första året använde vi inte sociala medier, men nu jobbar vi aktivt med dem och lägger upp samt säljer även via nätet. Det har lett till ökad försäljning och fler kunder. Många ser våra bilder och vårt sortiment och beställer sedan av oss vilket är trevligt.

Fakta

Adress: Sankt Persgatan 92, 602 33 Norrköping

Besök: @christells_gavor

Kontakt: Facebook

Text och Foto : Johan Åhlund