Alicias Kostrådgivning & Cykeläventyr

Då var det dags att berätta om Alicia Petersdotter. Norrköpingstjejen som tagit steget till eget och med hjälp av NyföretagarCentrum startat Alicias Kostrådgivning och Cykeläventyr.

Alicia lever sin dröm och har utvecklat sitt företag rejält de senaste åren. Från början låg fokus på kostrådgivning och föreläsningar. Men idag arrangerar hon även MTB-kurser, cykelresor och cykeläventyr, utbildar i teknikträning, kosthållning samt håller företagsevent och läger.

Alicia, vad är du utbildad till och hur upplevde du din företagsstart?

– Jag började med en utbildning i kostrådgivning men har sedan byggt på med utbildningar inom träningslära och hälsopedagogik. Just nu vidareutbildar jag mig inom PT-delen. Jag trodde till en början att kostrådgivning skulle bli företagets huvudfokus. Då jag också är inbiten cyklist föll det sig naturligt att arrangera cykelresor och cykeläventyr. När jag startade eget var det mycket sätta sig in i. Men jag har en väldigt positiv inställning till företagande och vågade kasta mig ut. Under resans gång har jag lärt mig massor och även vidareutbildat mig, vilket gör mig trygg i min roll.

Alicia öppnade sin friskvårdslokal under hösten 2023

Vad vet du nu som du önskat du visste innan du startade?

– Att jag hade insett vikten av att planera, och strukturera mina dagar under uppstarten. Samt att det gäller att våga sätta sig i situationer man inte är bekväm i!

När det är vackert väder (samt även i spöregn) är chansen stor att du hittar Alicia ute i skogen. Förmodligen tillsammans med ett gäng klienter, som efter några teknikpass lärt sig flyga fram över hopp och rötter i en lerig skogsbacke. Utan frakturer eller punkteringar. Där trivs hon som bäst.

Det går snabbt utför även i tekniskt knixiga tävlingar

Hur upplever du den hjälp och stöd du fått av NFC?

– Bra! När jag har behövt hjälp har jag alltid fått svar på mina frågor. Jag har dessutom gått en nyföretagarkurs där jag träffade andra i samma situation. Jag har varit i kontakt med Jimmy på NyföretagarCentrum vid flera tillfällen, och det är väldigt bra att få snabb feedback på tankar och funderingar, men även mer konkreta tips.

Vad är nästa steg för ditt företag?

– Just nu fokuserar jag på att utbilda mig till PT med inriktning på elitidrott. Jag har ju en grundläggande tränarutbildning i grunden, men bygger nu på den med djupare kunskap. Hur jag kan kombinera olika träningsupplägg för att mina klienter ska få ut det bästa av sin potential är också något jag fokuserar på. Sedan har jag även startat en cykelresa i Östergötland tillsammans med min pappa som nyligen drar igång.

Ingen mjölksyra här inte… Alicia är riktigt snabb både utför och uppför

Du jobbar hårt med eget redaktionellt material på hemsidan, är du även aktiv på sociala medier?

– Ja, på Instagram och Facebook. Jag skulle vilja vara mer aktiv på YouTube, men det tar tid att klippa och greja. Men, mina videos är populära så det kommer mer material framöver.

Vilka av dina cykeläventyr och erbjudanden är populärast?

– Under våren har MTB-kurserna varit populära. Teknikträning är också uppskattat, och det finns olika grupper, både nybörjade och mer erfarna. Hur man hanterar cykeln över hinder, hur man kan optimera och bli snabbare, bättre, hastighet. Man blir modigare i spåret helt enkelt.

Fakta

Följ Alicias cykeläventyr på InstagramFacebook hemsidan och på hennes LinkTree

Text : Johan Åhlund – Foto : Alicias Instagram