Anton och Jacob valde tidigt att bli företagare

Linköpingskillarna Anton Jacobsson och Jacob Larsson är ett bra exempel på två unga företagare som startat i liten skala, skiftat spår, utvecklats rejält och hittat helt rätt i sitt företagande. De valde tidigt att bli företagare och driver Profilerna i Linköping.

Från eget klädmärke till profilprodukter

Företagsresan startade i ett av föräldrarnas garage 2020. Där killarna tog fram egna kläder och sålde till kompisar och kunder via en egen hemsida. De fick snart förfrågningar om profilerade plagg till företag och det visade sig att producera och trycka profilkläder var roligt, och en affärsidé som redan då slog väl ut.

Skräddarsydda produkter efter kundens önskemål

Nu är Profilerna.se ett företag som växer och som har stora saker på gång. Vi erbjuder helhetslösningar inom profilering och exponering. Med en produktkatalog på mer än 15 000 artiklar levererar man allt från t-shirts, visitkort, flaggor, hygienprodukter och korthållare till foliering av bilar. Samt företagsgåvor och skräddarsydda produkter efter kundens önskemål.

Avslappnad trivsel och populär E-handel

Något som snabbt slår en när man kommer in på killarnas kontor är den avslappnade och vänliga attityden. Det är ingen tvekan om att Anton och Jacob verkligen trivs med tillvaron som företagare.

Nu låter vi Anton berätta lite om företaget:

Det känns verkligen som om ni trivs som företagare!

Verkligen! Att som företagare få ta fram en affärsidé och utveckla den framåt samtidigt som man genomför ens plan är något av det bästa som finns med att vara egen företagare. Vi trivs och vår ambition är att det ska vara roligt att arbeta med oss och det är fantastiskt att möta och lära känna våra kunder, leverantörer och alla andra människor som vi kommer i kontakt med.

Vad skulle du säga till någon som funderar på bli företagare?

Det är att ta chansen och testa! Även om det kräver ett visst mod så är det viktigt att faktiskt ta mod till sig och starta eget. Var ambitiös, grundlig och lägg krut på att vara social. Så se till att skapa bra relationer med både kunder och leverantörer och odla dessa. Det lönar sig verkligen i längden.

Ni hanterar ett stort antal beställningar, kan du ge några tips på hur ni jobbar med logistiken?

För att lyckas med logistik och kunna hantera våra kunders beställningar finns det några viktiga saker att tänka på. Det första är att ha en bra lokal som man trivs att arbeta i. Det löser en hel del problem och är en bra start. Sedan är det viktigt att precis som oss arbeta stenhårt med att skapa riktigt bra relationer med såväl kunder som leverantörer.

-Vi har även valt att jobba med så få leverantörer som möjligt vilket underlättar. Det är dessutom en stor fördel att planera upp sin tid och hitta ett strukturerat arbetssätt. Gärna där man kan avsätta vissa dagar eller tider som enbart går till att hantera just inköp och logistik. Det gör arbetet snabbare, enklare och roligare!

Frågor: Johan Åhlund – Svar: Anton Jacobson