Man ska hjälpa varandra om man har möjlighet

Johan Rymark driver ICA Nära i Billesholm sedan fem år tillbaka. Dessförinnan var han anställd under 20 år. Som helt ny i rollen som företagare, dessutom på en helt ny ort utan några kontakter, har han skapat sig ett namn och utvecklat butiken till lokalbefolkningens stora glädje. Nu bidrar han som partner till att andra nystartade företagare får hjälp och stöd i starten på sin företagsresa.

-När jag var nystartad kunde det vara många frågor. Det kommer stunder när stöd och hjälp verkligen behövs utifrån och det är därför jag är med och bidrar till NyföretagarCentrums verksamhet som stolt partner, berättar Johan Rymark, ägare till ICA Nära i Billesholm.

Johan är glad att han vågade ta steget och testa att driva egen butik och han tycker själv att han har fått bra stöd när han kom till Bjuvs kommun.

– Står man i valet och kvalet när man är ny och känner sig lite osäker tycker jag att det blir bra om det finns någon som man kan rådfråga samtidigt som det är någon som har förståelse för att det kan vara lite tufft att komma i gång. Jag tycker det är jättekul och spännande att vara företagare men det kan även vara tufft många gånger, men det är värt det. Oftast faller man inte platt för där finns människor omkring en som man alltid kan rådfråga. Inom ICA har vi ju ett stort nätverk men samtidigt kanske man känner sig ganska ensam som nystartad i andra branscher och då behöver man någon form av organisation att luta sig mot. Det är verkligen fantastiskt kul att vara företagare, så kan man få fler människor till att förstå och våga ta steget är jag gärna med och bidrar. Och jag tänker att kan jag hjälpa någon till att våga köra i gång så gör jag gärna det. Jag tycker man ska hjälpa varandra om man har möjlighet. Det är så jag bygger mitt företag i alla fall, avslutar Johan.