På Mindpark ges mindre företag i uppstartsskedet en plats för tillväxt

På mötes- och coworkingplatsen Mindpark i Helsingborg är visionen att skapa en inspirerande arbetsmiljö och ge företag en plats för tillväxt. I Fabriken 1891 blandas nystartade och etablerade företag och i mötet mellan nytt och etablerat skapas möjlighet för erfarenhetsutbyte. 

“Hela vår affärsidé bygger på en tro på företagandet och vi brinner verkligen för att se varje företag växa och blomma ut här hos Mindpark”. Partnerskapet med NyföretagarCentrum är en viktig del i det arbetet som Mindpark bedriver och vi värdesätter det nära samarbete som vi har med NyföretagarCentrum. De är en starkt part i regionen och de tillför ett enkelt sätt för företagen att få rådgivning och ett bra kontaktnät, delar som är så oerhört viktiga i uppstartsskedet”, säger Helene Tigerström, COO för Mindpark Group.

Här är det enkelt att få kontakt med rådgivare
NyföretagarCentrum Skåne Nordväst har kontor på Mindpark och är en viktig del av platsen genom bland annat open sessions, drop in, där blivande eller nya företagare kan ta en första enkel kontakt med en rådgivare. Just närheten till företagarna är viktig och flera event och aktiviteter arrangerade av NyföretagarCentrum sker hos Mindpark, bland annat företagsmässor.

“Genom åren har ett helt gäng företagare passerat här hos oss, de får rådgivning av NyföretagarCentrum, de väljer att sitta gratis en period i vårt open space eller tar del av vårt förmånliga starterbjudande Mindpark Go som ger tillgång till vår community och nätverket för att sedan hyra en fast kontorsplats hos oss när de kommit igång med sin verksamhet”, berättar Helene.

Mindparks ambition är att skapa en idealisk plattform och ett utrymme för idéer att växa, människor att trivas och företagare att utveckla sina företag.

Första steget mot eget företagande
“NyföretagarCentrums rådgivning är ofta första steget för en blivande företagare och på Mindpark kan företagare i ett tidigt stadie även testa sina idéer genom att låna utrymme för en utställning, visa upp en prototyp, eller bjuda in publik till ett event” förklarar Helene. En möjlighet som verkligen främjar kreativitet, innovation och tillväxt!

Att känna stöd och tillhörighet är viktigt för många småföretagare som ofta är helt ensamma i sitt bolag. Att få träffa andra likasinnade, dela tankar över en kaffe och möjlighet att utöka nätverket och kanske träffa affärspartners möjliggörs hos Mindpark.

“Om ni vill se regionen växa och blomma, med nya bolag som kan bli framtida affärspartners eller kunder till ert företag tycker jag verkligen att ni ska engagera er som partner till NyföretagarCentrum. Det är mycket att tänka på och som man behöver veta när man ska starta företag och därför är NyföretagarCentrums verksamhet så oerhört viktig för uppstarten. Som partner är vi med och bidrar till att nya företag får den hjälp de så väl behöver i början” avslutar Helene Tigerström.

Fakta Mindpark
Mindpark Helsingborg är hemvist för 75 företag och ligger i Fabriken 1891 i nära anslutning till Campus. Mindpark är en mötesplats med coworkingmöjligheter och åtta inspirerande konferensrum med plats för upp till 90 personer. Mindpark är värd för mer än 200 evenemang varje år och i bottenplan bedrivs även kaféverksamhet. Just nu är de 3 anställda. Mindpark startades 2008 som en av Sveriges första coworkingplatser i just Helsingborg och finns även i centrala Malmö, Hyllie, Lund och Göteborg.

Besök Mindparks hemsida>>