Alla har god nytta av att diskutera sin affärsidé med någon annan!

Visst känns det skönt att få diskutera med någon annan ibland? Någon som inte är bästa kompis eller familjemedlem? En neutral rådgivare som står på din sida och som inte ska sälja dig någonting?

Vi som är rådgivare är alltid egna företagare och medverkar genom rådgivningen till att du får möjlighet att planera och tänka efter lite extra inför företagsstarten – att du utvecklar sina affärsidéer, gör budget och mognar i tanken som egenföretagare. Allt för att du ska bli så bra förberedd som möjligt och ha större chans att bli framgångsrik.

Därför delar vi gärna med oss av kunskaper, erfarenheter och kontakter. Vi är ditt bollplank , men det är du som är entreprenören. Det är ditt företag. Du har initiativet, ansvaret och får förhoppningsvis njuta av framgångarna.

Efter några rådgivningar hos oss kommer du att ha haft möjlighet att ha ställt alla möjliga och omöjliga frågor. En del har vi svarat på, andra har vi bett dig själv ta reda svaren till. Du har fått ta del av olika krav och förväntningar som ställs på dig som egenföretagare. Du har förstått hur skatterna fungerar samt gjort en affärsplan med budget som du fått feedback på från oss och som du känner dig trygg med.

Kort och gott – du är mer redo än någonsin att gå vidare som entreprenör och utvecklas till det du vill bli.

Så här går det till

Boka rådgivning

Om du funderar på att starta eget – vare sig du planerar en heltidssysselsättning, ett extraknäck eller kanske redan är företagare och står inför en förändring av något slag – är det alltid till god nytta att bolla dina idéer och ställa frågor till oss på NyföretagarCentrum.

Rådgivningen är kostnadsfri, konfidentiell och objektiv. Klicka nedan eller skicka ett sms till 0767–85 86 00. Ge oss gärna redan nu en liten indikation kring vilka dagar och tider som passar dig bäst.
Boka rådgivning

Fundera på vad som är viktigt för dig och din affärsidé. Förbered gärna frågor!

Ingen rådgivning, nyföretagare eller affärsidé är den andra exakt lik! Meningen med vår verksamhet är att du får en möjlighet att komma vidare i tankarna och förbereda din start utifrån just dina unika förutsättningar och situation.

Vid den första rådgivningen berättar du om dig själv och dina planer. Du har säkert med dig en hel del frågor och funderingar som du gärna får förbereda innan.

Om du hinner – bekanta dig gärna med vår affärsplan innan!

Vår affärsplan är ett väldigt bra verktyg för dig där du sätter pränt på din idé. Den kommer hjälpa dig att mogna i tanken kring vad som är viktigt och utgöra en sorts checklista. Den innehåller också ett lättarbetat budgetverktyg som lämpar sig väl till att testa olika scenarier kring intäkter och kostnader.

På kommande rådgivningar använder vi för det mesta affärsplanen som utgångspunkt för vidare diskussioner och frågeställningar. När den är klar, hjälper den dig vidare i kontakterna med till exempel banken, redovisningsbyrån, försäkringsbolaget och arbetsförmedlingen.
Till Affärsplanen

Vanliga frågor om rådgivning

Ja! Rådgivning hos NyföretagarCentrum är alltid gratis för dig som adept. De flesta kommer två till fem gånger men det är helt okej om du behöver komma fler gånger. Det viktiga är att du själv arbetar, planerar och tar reda på fakta mellan rådgivningarna så att arbetet går framåt. Du gör jobbet och vi är ditt bollplank.

Vår rådgivning är konfidentiell vilket innebär att den rådgivare du går till har tystnadsplikt. Hen talar inte om för någon att du varit hos oss, vad vi pratat om eller vad din affärsidé handlar om.

Den dag du registrerar ditt företag så kommer det att bli offentliga uppgifter men vad vi pratat om förblir givetvis en sak mellan dig och rådgivaren … så länge du själv vill det vill säga. Kanske vill du att vi kopplar ihop dig med andra i vårt nätverk eller att vi uppmärksammar din företagsstart i våra sociala medier till exempel?

Det innebär att du kan lita på att vi är neutrala mellan olika aktörer på marknaden –  företag som du kanske senare ska vara kund eller leverantör till. Eftersom vi till stor del är finansierade av näringslivet är frågan befogad, men du kan lita på att vi inte företräder någon av dessa speciellt eller ska försöka sälja in någon tjänst till dig. Vi är strikt neutrala och står på din sida i rådgivningen.

Däremot är det fritt fram för våra samarbetspartners att skapa olika typer av erbjudanden till dig, vilka därför kan förekomma i form av trycksaker på vårt kontor eller länkar på vår hemsida.

Även när man tar över ett redan befintligt företag är du välkommen på rådgivning hos oss. Du är ju ny i din roll som företagare. Givetvis finns vi tillhands för att hjälpa dig bli så bra förberedd som möjligt.

Vi brukar säga att du är välkommen upp till tre år efter starten. Även etablerade företagare, som är ”äldre” än tre år, är välkomna om de till exempel står inför en förändring eller utveckling. På sitt sätt är det en  situation som gör att  du som företagare behöver någon att bolla med för att bli så förberedd som möjligt.

Det viktiga är att vi inte konkurrerar med etablerade rådgivningsföretag på marknaden, som till exempel redovisningsbyråerna. Du får, och ska, ställa vilka frågor som helst men i ett visst skede kanske vi ber dig ta frågan med din ordinarie leverantör.

Vi tar gärna emot information av dig som antingen funderar på att sälja eller lägga ned ditt företag. Vi är dock inte någon mäklare, men vi känner till många hugade nyföretagare som återfinns i vår omfattande databas. Givetvis lämnar vi inte ut några uppgifter till dig, men vi kan göra sökningar efter samma eller närliggande affärsidéer och informera dem om dina planer. Det brukar vara trevligt för alla parter när vi bidrar till att knyta ihop ”gammal” med ”ny” företagare. Men kom ihåg – vi står alltid på nyföretagarens sida i rådgivningen så att hen får bästa möjligheter att lyckas!