Hitta våra samarbetspartners och deras erbjudanden till dig som nyföretagare!

Bank, försäkring & finansiering

Banker har god nytta av att du som är ny företagare kommer bättre förberedd – vare sig du är i behov av att ta ett lån eller bara öppna ett företagskonto. De styrs bland annat av lagkrav om kundkännedom vilket en väl genomarbetad affärsplan på vår plattform hjälper till med.

Som egenföretagare får du inte heller missa att försäkra dig – både ditt företag och dig själv! Även om du har enskild firma på din hemadress behöver du teckna en separat företagsförsäkring. Den ger din verksamhet ett grundläggande skydd men det är även en bra idé att se över sina pensionsförsäkringar. Som egenföretagare har du inget försäkringsskydd via kollektivavtal som facket förhandlat åt dig! Kontakterna med ett försäkringsbolag är en av de viktigaste du tar innan företagsstarten.

Bygg, renovering, fastighetsservice m m

När du hittat ditt kontor, butik eller produktionslokal kanske den behöver fixas till på något sätt. Flera av våra samarbetspartners är företag som givetvis vill kunna finnas till hands när och om du behöver deras hjälp. Dessutom vurmar de för nyföretagandet i kommunen och vill bidra till att näringslivet utvecklas.

Fordon

En hantverkarbil eller ett transportfordon kanske är ett måste i ditt företag? Många företagare nyttjar också möjligheten att ha en förmånsbil på företagsleasing. Flera lokala bilhandlare är med som samarbetspartners och stödjer vår verksamhet.

Fastighetsägare, mäklare & lokaler

Den som hyr ut eller säljer fastigheter bryr sig mycket om livskraften i det lokala näringslivet. De vet att kunder som först diskuterat sin affärsidé med NyföretagarCentrum och fått feedback på sin affärsplan och budget, är bättre förberedda och blir mer långsiktiga hyresgäster. Här hittar du dem som stödjer vår verksamhet. På Hyresportalen finns dessutom en uppdaterad sammanställning av de flesta lediga lokaler i kommunen.

Industri, jordbruk & mat

Näringslivet i Falköping stödjer NyföretagarCentrum trots att en del vid första tanken kanske inte ser någon tydlig koppling till vad man själv får ut av stödet. Man har förstått att det en finns en god anledning att stödja verksamheten – alla, såväl företag som kommun, tjänar på ett mer livskraftigt näringsliv lokalt i närområdet. Det ger både fler möjliga kunder och leverantörer lokalt på hemmaplan. Om inte annat kan man se stödet som ett led i sitt egna CSR-arbete.

Logistik, lager, kommunikationstjänster & eldistribution

Alla våra samarbetspartners sätter värde på att vi blir fler företagare i kommunen och att de som startar är bättre förberedda. Givetvis även leverantörer av olika kommunikationstjänster.

Marknadsföring, kommunikation, film, kultur, IT & rekrytering

Vad ska ditt företag heta? Hur ska logon se ut och hur kommer du att marknadsföra dig? Genom vilka kanaler ska du kommunicera med dina kunder? Ett gott råd är att inte underskatta vikten av marknadsföring. Dina kunder måste få veta att du finns och vad du gör. Om du behöver hjälp finns en rad samarbetspartners som finns till hands. Här listar vi även några IT-bolag som stödjer vår verksamhet.

Nätverk

Missa inte möjligheten att nätverka som företagare! Det kanske är ett av de mest effektiva sätten att marknadsföra sig. Dessutom är det trevligt att lära känna andra. Företagarna och LRF är medlemsorganisationer som finns över hela Sverige och med mycket aktiva lokalavdelningar i Falköping. Båda arrangerar olika typer av nätverksträffar, ibland tillsammans med Falköping kommun. Missa inte att anmäla dig till kommunens näringslivsutskick här så håller du dig informerad om näringslivsluncher och frukostar.

Handel & service

Handeln i Falköping har utvecklats starkt på senare år. Utbyggnaden av bland annat externhandelsområdet Ållebergscenter har lett till att en större andel av vår och grannkommunernas konsumtion hamnar i Falköpings kommun. En nyrenoverad stadskärna stärker dessutom möjligheterna att bygga vidare på ett levande centrum med en angenäm blandning av handel, restauranger och service. Den gamla devisen ”Handel föder handel” är givetvis en odiskutabel fakta. Därför stöds vår verksamhet även av dessa aktörer. Vi samarbetar givetvis löpande med Aktiv Handel bland annat genom kommunens näringslivsutvecklare.

Redovisning & Juridik

Som egen företagare har du lovat Skatteverket att bokföra kontinuerligt. Sköter du det själv eller behöver du hjälp? Oavsett hur du löser den här biten, känns det bra att ha en pålitlig, upparbetad kontakt som du alltid kan kontakta för frågor och be om hjälp närhelst behov uppstår. Vi rekommenderar att välja en lokalt verksam redovisningsbyrå. Är det någon kontakt som du kommer att uppskatta att du kan träffa rent fysiskt, så är det redovisningsbyrån.