Om NyföretagarCentrum Falköping

Ideell förening –  för fler och mer livskraftiga företag i Falköping

NyföretagarCentrum Falköping är en lokalt förankrad, ideell förening som verkar för att vi blir fler företag i kommunen. Genom vår insats blir de som startar bättre förberedda och har därmed större chans att överleva.

Det unika med NyföretagarCentrums koncept är att vi erbjuder rådgivning – från etablerad företagare till ny företagare. Vi är ingen myndighet, ingen kommunal verksamhet och ingen framtida leverantör eller kund. Rådgivaren är alltid en person med egen erfarenhet.

Alla gillar när det startas fler företag. Det genererar inte bara ökade skatteintäkter utan även mer affärer lokalt. Därför väljer en lång rad företag i Falköpings att vara  lokala samarbetspartners. Det är de som finansierar verksamheten och som därmed möjliggör att rådgivningen är gratis. Kommun och näringsliv delar ungefär lika på finansieringen.

Våra partners får information om oss via sociala medier och mail samt kallas till årsmöte där styrelsen utses. Våra populära nyföretagar-pitchar bekräftar med några exempel vad vår verksamhet leder till  För våra adepter ordnar vi bokföringskurser och Starta-eget-utbildningar samt en del inspirationsträffar. Vi har vår bas på B6 Cowork på Bangatan 6 men även ett rådgivningsrum på LärCenter.

Trafiken till NyföretagarCentrum Falköping har ökat kraftigt det senaste decenniet, varför vår verksamhet växer. Vi behöver därför fler samarbetspartners. Vill du veta mer, kontakta verksamhetsledaren på falkoping@nyforetagarcentrum.se.

Har Nyföretagarcentrum gjort nytta i Falköping? 

NyföretagarCentrum Falköping startade 2007. Sedan dess har nästan 1750 adepter sökt rådgivning angående mer än 1400 affärsidéer bara i Falköping! Enligt vår statistik har det lett till fler än 700 nya företag och mer än 350 anställda. Varje år omsätter dessa företag över en halv miljard kronor.

168 st

46%

100%

Tycker du att vår verksamhet är viktig och vill stödja den som samarbetspartner? Skicka ett mail så berättar vi mer!