Välkommen till NyföretagarCentrum Falköping

Falköpings kommun är en bra plats att starta och driva företag i. Det är en utpräglad entreprenörsbygd sprungen ur jordbruket, industrin och kommunikationerna. Här finns med ett brett spektra av branscher representerade.Vi har de senaste åren haft en god utveckling kring både nyföretagandet och etablering av externa aktörer i bland annat service, handel, IT, produktion och logistik. Detta, i kombination med den goda utvecklingen hos flera större aktörer samt att Skaraborg och Falköping upplever början på en ny, elektrifierad industriboom, drar med sig behov av alla former av underleverantörer, IT- och tjänsteföretag inom alla olika branscher.

Därför söker sig varje år 150–200 personer till NyföretagarCentrum Falköping i behov av rådgivning kring en ny affärsidé eller utvecklingen av ett befintligt företag. Vår dörr är öppen för alla som vill diskutera eget företag – vare sig det handlar om ett litet café, egen konsultfirma eller en större satsning som på sikt kan innebära flera arbetstillfällen. Det spelar ingen roll om du ska driva företaget på heltid eller som extraknäck. Varje år startar 120–160 nya företag inom kommunens gränser. Ungefär häften av dessa har fått rådgivning hos oss och därmed blivit bättre förberedda och har större chans att utvecklas positivt.

Varmt välkommen du också!

Hur bokar jag en rådgivning?

Boka rådgivning

Om du funderar på att starta eget – vare sig du planerar en heltidssysselsättning, ett extraknäck eller kanske redan är företagare och står inför en förändring av något slag – är det alltid till god nytta att bolla dina idéer och ställa frågor till oss på NyföretagarCentrum.

Rådgivningen är kostnadsfri, konfidentiell och objektiv. Klicka nedan eller skicka ett sms till 0767–85 86 00. Ge oss gärna redan nu en liten indikation kring vilka dagar och tider som passar dig bäst.
Boka rådgivning!

Fundera på vad som är viktigt för dig och din affärsidé.
Förbered gärna frågor!

Ingen rådgivning, nyföretagare eller affärsidé är den andra exakt lik! Meningen med vår verksamhet är att du får en möjlighet att komma vidare i tankarna och förbereda din start utifrån just dina unika förutsättningar och situation.

Vid den första rådgivningen berättar du om dig själv och dina planer. Du har säkert med dig en hel del frågor och funderingar som du gärna får förbereda innan.

Om du hinner – bekanta dig
gärna med vår affärsplan innan!

Vår affärsplan är ett väldigt bra verktyg för dig där du sätter pränt på din idé. Den kommer hjälpa dig att mogna i tanken kring vad som är viktigt och utgöra en sorts checklista. Den innehåller också ett lättarbetat budgetverktyg som lämpar sig väl till att testa olika scenarier kring intäkter och kostnader.

På kommande rådgivningar använder vi för det mesta affärsplanen som utgångspunkt för vidare diskussioner och frågeställningar. När den är klar, hjälper den dig vidare i kontakterna med till exempel banken, redovisningsbyrån, försäkringsbolaget och arbetsförmedlingen.
Till Affärsplanen

Nyheter