Datum & tid:
2024-10-24 10:00:00
Plats:
B6 Cowork, Bangatan 6, Falköping
Kontaktperson:
Conny Johansson
conny.johansson@scienceparkskovde.se

Föreläsning: TILLVÄXTRESAN 5 – ”Hitta och behålla talanger”

Tid: 10–12 ––– Direktsänd föreläsning från Science Park Skövde på noden i Falköping. I samarbete med NyföretagarCentrum Falköping.

–––

Detta är den femte av sju föreläsningar i Tillväxtresan, den sätter fokus på Hitta och behålla talanger. Föreläsare Linus Holmgren kommer att inspirera och utmana dig i hur ni jobbar med Employer Branding och People & Culture-frågor. Allt kopplat till era affärsmål och verksamhetens behov. Han ger både trendspaningar, exempel på nya och beprövade arbetssätt och inspirerande case från verkligheten.

Framtiden är redan här. Vi har en kompetensmarknad som går från plikt till frivillighet. Människor blir mer rörliga och söker andra belöningssystem än lön och trygghet. AI och digitaliseringen förändrar förutsättningarna för hela branscher, yrkesroller och företag. Detta skapar ett akut behov för arbetsgivare att tänka annorlunda kring hur de attraherar, engagerar och behåller de medarbetare de behöver för att framgångsrikt nå sina affärsmål.

Och alla vet ju att rätt medarbetare – som både vill, kan och får göra det som krävs – är nyckeln till en framgångsrik verksamhet. Och de flesta känner att kompetensbristen och svårigheten att attrahera och behålla rätt medarbetare påverkar verksamheten negativt – men alla tar inte konsekvenserna av dessa insikter.

Hur kan du då göra i praktiken för att ta dig an resan mot att skapa den attraktiva och produktiva arbetsplatsen? Hur ska ni organisera er internt mellan olika funktioner och nivåer? Och vem ansvarar för vad?

OM FÖRELÄSAREN

Linus Holmgren är en rutinerad och uppskattad föreläsare och moderator inom People-området. Han drivs av övertygelsen att nyckeln till en organisations framgång är att ha medarbetare som både vill, kan och får göra rätt saker. Till vardags är han varumärkesstrateg och organisationskonsult på Talent Talk och Ascension, och har i över 25 år arbetat med ett stort antal företag (från scaleups till globala koncerner), myndigheter, kommuner och branscher.

OM TILLVÄXTRESAN

Tillväxtresan är en av årets temamånader som löper från 5 september till 28 november. Det rymmer sju kostnadsfria föreläsningar som passar företag som exempelvis vill öka sin omsättning, förstärka sin organisation eller företag som gjort en tillväxtresa och behöver stöd för att organisera sig. Temamånaden arrangeras av Science Park Skövde AB.

okt. 24