Ungt företagande på Östra Reals gymnasium


I maj fick vi förmånen att återigen träffa ambitiösa elever från Östra Reals gymnasium. Ett hundratal blivande studenter från ekonomi- och naturprogrammen samlades i skolans aula där vår rådgivare, Henrik Andersson som även är egen företagare, tog emot.

Det blev ett energifyllt och interaktivt möte med många frågor från eleverna. Henrik pratade om framgångsfaktorer, hur man praktiskt går tillväga vid företagsstart, fördomar om att driva eget (t.ex. att bokföring är supersvårt), vikten av att ha en marknadsanpassad affärsidé och fördelar med eget företagande (t.ex. frihet att själv bestämma över sin tid och att vara sin egen chef).

Ungefär en tredjedel av eleverna hade erfarenhet av UF-företagande och var nu i slutfasen av sina projekt. Här fanns det intressanta idéer som t.ex. involverar AI-teknik. Frågorna handlade om allt från val i livet till vilket bokföringsprogram man ska välja. Och på Henriks fråga om hur många som funderade på att starta eget i framtiden räckte ungefär en tredjedel av eleverna upp händerna!

Självklart är alla som vill välkomna på kostnadsfri rådgivning hos NyföretagarCentrum Stockholm. Tid bokas här på hemsidan!