Grattis Marah – Årets Unga Nyföretagare 2022

Vi säger stort grattis till Marah Esmaeil som driver DIN Bildemontering I Örkelljunga AB och som blivit utsedd till ”Årets Unga Nyföretagare 2022”. I juryn sitter NyföretagarCentrum Sverige, Fortnox samt Citibank och motiveringen lyder:

Juryn som består av Anneli Sundström, Citi och Ola Begqvist, Fortnox samt Harry Goldman, NyföretagarCentrum Sverige motiverade valet av pristagare på följande sätt:

– Med miljö- och nytänkande i fokus, skrotar Marah Esmaeil och företaget Din Bildemontering i Örkelljunga AB både obrukbara bilar och gamla förlegade fördomar. Som ung, kvinna och till det flykting från Syrien 2015 visar Marah Esmaeil att det är möjligt att med stark drivkraft skapa sin framtid genom eget företag. Med företaget, Din Bildemontering i Örkelljunga AB, har miljötänkande och hållbarhet satts i fokus. Att skapa sin egen försörjning har samtidigt varit ett viktigt mål för Marah Esmaeil. Att bryta sig in i en typiskt mansdominerad bransch har heller inte varit något som bromsat – Årets unga nyföretagare – Marah Esmaeil.

Hur känns det att bli utsedd till Årets Unga Nyföretagare?
Stort och ärofyllt! Jag blev så otroligt glad när jag fick reda på nyheten. Känns overkligt! Det känns riktigt hedrande att vara Årets Unga Nyföretagare.

Kommer du att fira utmärkelsen på något sätt?
Det är inte en vanlig sak som händer mig varje dag, så absolut kommer jag fira denna utmärelsen. Jag kommer gå ut och äta en god middag med mina kära kollegor och fira lite!

Hur tror du den här uppmärksamheten kommer att påverka dig som företagare?
Jag tror att denna uppmärksamheten kan ge oss chansen att nå fram med vårt budskap till flera kunder både privata och företagare. Vi på företaget vill öppna upp för varandra och göra skillnad – både för människor och planeten genom att lämna de stående bilar till återvinning.

Återvinning av material och bildelar gör att miljön belastas mindre och återanvändningen av bildelar är en stor miljöbesparing och dessutom bra för konsumenternas plånböcker.

Vad är ditt nästa steg som företagare?
Ambitionen är att fortsätta på den inslagna vägen genom att växa mig själv som företagare och bli bättre varje dag för att företaget ska kunna hålla och utvecklas framåt.

Vad vill du skicka med till andra unga företagare eller unga som funderar på att starta eget företag? Några goda råd eller dina bästa tips?
Var inte rädd att satsa på drömmen om att vara egen företagare. Ge inte upp för tidigt trots eventuella motgångar. Planera noga, skydda din idé, var inte blyg eller för stolt för att söka hjälp eller rådgivning och sist men inte minst jobba hårt för att nå målet.

Vi önskar Marah stort lycka till med sitt företagande framöver!

Här kan du läsa pressmeddelandet

Vill du läsa mer om Marah och hennes affärsidé?

Tidigare gjordes ett reportage om Marah av NyföretagarCentrums Ung & Eget och den artikeln kan du läsa här.

Är du nyfiken på Marahs affärsidé och hur de återvinner gamla bilar, demonterar återanvändbara bildelar och tar bort oljor och andra farliga ämnen med fokus på hållbarhet kan du läsa mer här.