Bröderna Axelsson – par i företagsamhet

Drönarfilmning, eventkoordinator åt STCC, affärsutveckling och bemanning är bara några av de tjänster som bröderna Arvid och Algot Axelsson erbjuder i sina företag. Under samtalet får man känslan av att de är mycket äldre än sina 25 respektive 22 år. De har hunnit med enormt mycket och skaffat sig både stor och lång erfarenhet som företagare. Hur har de lyckats med det och vilka är framgångsrecepten för deras företagssatsningar?

När man träffar Arvid och Algot Axelsson väcks snabbt nyfikenheten på deras företagsresor. Hur är det möjligt att de redan hunnit åstadkomma så mycket vid så ung ålder? Det hela började med att Arvid startade sitt drönarföretag 2017 vid sidan om sitt heltidsarbete som mekaniker på Koenigsegg. Kort därefter startades Algots foto och mediaföretag 2019. Idag driver de flera företag och dessutom det gemensamma bolaget, Bemannax, ett personligt bemanningsföretag med en plattform utformad kring behovet att matcha rätt typ av person till rätt typ av uppdrag eller arbete.

Från noll till företagsstart tack vare NyföretagarCentrum

Arvid hade ingen tidigare erfarenhet av eller kunskap kring att driva företag och sökte sig till NyföretagarCentrum Skåne Nordväst för att få rådgivning i samband med att han ville starta sitt drönarföretag.

–Hos NyföretagarCentrum träffade jag Anneli Ödén som jag tog jättemycket hjälp av i början. Hon hjälpte mig från noll till startat företag. Det var en stor trygghet och jag kunde ringa min rådgivare om alla små frågor och när det blev dags att ta sig an den första deklarationen. Anneli fortsatte förklara om och om igen, berättar Arvid och skrattar vid minnet.

Arvid deltog på en del företagsträffar och sökte till mentorsprogrammet och kom med som adept.

–Jag var inte så mogen då och drev företaget på deltid. Jag vågade inte satsa så mycket som jag hade gjort nu men det var riktigt bra med en mentor och jag gillar det konceptet. På sikt vill jag kunna vara mentor för andra som ska starta företag.

Tack vare Arvids goda erfarenheter blev det även naturligt för Algot att vända sig till NyföretagarCentrum vid starten av sitt företag för att få hjälp med grunderna och att komma igång på rätt sätt.

Erfarenheter från när det plötsligt tar stopp

I unga år drabbades bröderna av två stora förluster när först deras pappa dog hastigt och två månader senare dog deras mamma efter en tids sjukdom. Algot var då bara 16 år och hade precis börjat gymnasiet. Han hoppade av skolan och satsade istället på sitt stora intresse med sportfiske och 2018 nådde han meriter inom sportfisket som aldrig någon tidigare gjort i Sverige. Men vad gör man när man nått toppen och åstadkommit mål man kämpat för i många år? I Algots fall blev det satsning på att starta det egna företaget.

Både Arvid och Algot är drivna och målinriktade. De berättar att de vid olika tillfällen jobbat och satsat för mycket, något som resulterat att de båda två gått in i väggen. För Algot blev det två års kämpande utan särskilt mycket stöd utifrån för att komma ut ur utbrändheten.
–Konsultverksamheten blev ett sätt för mig att hitta min väg och jobba mig tillbaka i egen takt, berättar Algot.

Familjeföretaget drivs med stora hjärtan

I slutet av 2022 slog Arvid och Algot ihop sina båda företag och Bemannax såg dagens ljus. Genom uppdragen som eventkoordinator inom racingvärlden såg de hur svårt det var att hitta personer med rätt kvalitet för uppdragen och med tiden skaffade de sig ett brett kontaktnät av just kompetenta personer. Istället för att anställa kan företag som söker kvalificerad personal posta lediga jobb på Bemannax plattform, som sedan matchar med lämpliga kandidater.

–Vi ville hjälpa andra människor att hitta balans mellan arbetsliv och fritid. Vi mötte många som inte var intresserade av att jobba hela året och samtidigt mötte vi företag som hade svårt att hitta rätt medarbetare till olika event. Det fanns ett behov som vi identifierade och hittade en lösning för.

Sedan starten har Bemannax utvecklats och numera kompletteras uthyrning av evenemangspersonal med konsulter för både heltids- och deltidsuppdrag. Samtidigt stöttar och uppmuntrar Arvid och Algot de av konsulterna som väljer att starta egna företag med hjälp av sina egna erfarenheter.

Var kommer drivkraften ifrån?

Ingen av brödernas släktingar har drivit företag tidigare. Så var kommer drivkraften och engagemanget ifrån? Ordet ofri nämns i samband med att bröderna pratar om sina tidiga anställningar och båda drivs av att skapa något bättre där de själva har kontroll.

–Vi vill kunna forma vår egen tid och ekonomi. I perioder har man olika behov och ekonomiska förutsättningar. Den flexibiliteten kan vi bara få i vår egen verksamhet. Vi drivs även av att utveckla människor. Vi vill se till att de blir sedda och tycker det är kul att arbeta, att de känner att de gör skillnad, att de har hög arbetsmoral och levererar hög kvalitet. Vi vill att de ska må bra och få växa, baserat på våra egna erfarenheter. Man ska kunna ha en hållbar och skön anställning.

Redan nu finns tankar på kommande företag, när tid och energi finns. Bröderna Axelsson vill hålla företagandet litet och familjärt. De skyndar långsamt och med deras erfarenheter kring utbrändhet i bagaget är de noga med att inte bränna repet i båda ändar utan fokuserar på att deras företagande ska vara både roligt och hållbart.

Detta är Bemannax
Med ett starkt engagerat och erfaret team, har Bemannax utvecklat en smidig och användarvänlig plattform som gör det enkelt för företag och privatpersoner att mötas på en arena där rätt person matchas med rätt uppdrag.
Läs mer på bemannax.se