Avslut innebar början på något nytt

När Lars-Olof Nilsson efter 35 år som säljare, bl a som försäkringsrådgivare, blev uppsagd fick han frågan om han kunde tänka sig att arbeta som underkonsult åt en tidigare kollega som startat företag i solcellsbranschen. När beslutet att starta egen verksamhet väl var fattat gick allting fort och efter klartecken för Starta Eget-bidrag blev han rekommenderad att ta kontakt med NyföretagarCentrum. Där fick han inledningsvis mycket och värdefullt stöd av en av NyföretagarCentrums erfarna rådgivare för att starta upp sin verksamhet som solenergikonsult.

I den enskilda firman, som startades i början av 2021, agerar han konsult inom batterier, laddboxar och laddstolpar samt solceller i olika former. Hans största uppdragsgivare är för närvarande Solkraft Direkt Montage AB. Vid uppstarten 2021 hjälpte NyföretagarCentrums rådgivare Ann-Sofie Frey bl a Lars-Olof med affärsplanen, med den första budgeten och tipsade om hur han skulle preliminärdeklarera.

—Ann-Sofie var stöttande hela vägen, vi träffades några gånger och jag fick ovärderlig hjälp. Hon var väldigt noga med att följa upp flera gånger mellan varven och hörde även av sig efter något år för att fråga hur det gick för mig. Den hjälp jag fick var väldigt nyttig för mig och utan den hade det säkert tagit minst ett halvår längre att komma igång. Kanske till och med att jag hade tyckt att det var lite för besvärligt. Men när man får kontakt med en sådan kvinna som kan så mycket och som engagerar sig på det sättet kände jag att kan hon så måste jag också kunna engagera mig. Det gav en riktig kick i rätt riktning. Så med hjälp av Arbetsförmedlingen och er har jag kunnat starta mitt företag och det är jag väldigt tacksam för, säger Lars-Olof Nilsson.

—Så klart är det roligt att få så positiv feedback från Lars-Olof. För mig känns det värdefullt att få träffa människor som vill röra sig framåt och utveckla något nytt, att få möta en positiv drivkraft. Det gör jobbet som rådgivare meningsfullt och det lätt att engagera sig. Man får en bra energi tillbaka, säger Ann-Sofie Frey, rådgivare på NyföretagarCentrum Skåne Nordväst.