Entreprenören är motorn i utvecklingen

Familjeägda Backahills verksamhet präglas av en stark entreprenörsanda. Tack vare det entreprenöriella arvet från Backahills grundare Erik Paulsson finns det också en logik i företagets stora samhällsengagemang och beslutet att gå in som partner till NyföretagarCentrum Skåne Nordväst. Ett beslut som ligger väl förankrat i deras vilja att bidra till samhällen så att människor trivs med att bo, arbeta och leva där. Tack vare stödet från Backahill kommer fler nyföretagare i vår region att ges möjlighet att göra sin vision till verklighet.

Erik Paulsson är en av landets allra främsta entreprenörer och affärsmän – ja, rent av en superentreprenör som han kallas i boken som lyfter fram hans livsgärning och är tänkt att fungera som inspiration för andra unga entreprenörer. En affärsman och entreprenör som jobbat hårt, som sett affärsmöjligheter genom att kombinera ibland osannolika delar med varandra och som både varit modig och uthållig sedan starten av första bolaget i tonåren.

–Det är därför som vi ser samhällsnyttan med att stötta entreprenörer och därför vi har det här samarbetet med er för som traditionellt fastighetsbolag så hade vi inte sett den utan fokuserat på vår fastighetsverksamhet. NyföretagarCentrum ska hjälpa till att förenkla och snabba upp processen för nyföretagarna och samtidigt vara gatekeeper och ta ansvar för att checka av så att det inte bara är massa tokiga idéer som egentligen inte går att förverkliga utan att förutsättningarna för att driva företaget finns där, säger Lennart Mauritzson, vd på Backahill sedan 2020.

–Det är idéerna som driver utveckling och de med de galna idéerna som flyttar gränserna. Entreprenören är motorn i utvecklingen, menar Dag Thulin, numera projektutvecklingschef men som började som arkitekt på bolaget 2014.

–Kan vi hjälpa till med något gör vi gärna det och vi knyter gärna ihop olika kompetenser. Förutom samarbetet med NyföretagarCentrum arbetar vi på Backahill generellt för att strukturera nätverk och skapa andra möjligheter för att entreprenörer och nyföretagare ska hitta den hjälp de behöver i olika skeden. Det brinner vi verkligen för och den rollen tar vi på oss också genom Entreprenörspriset som vi delat ut varje år sedan 2010, berättar Lennart.

Därför engagerar Backahill sig som partner till NyföretagarCentrum

–Vi jobbar ofta och gärna tillsammans med andra för jag menar att bredd ger styrka, så är det, menar Dag.

–Man får så att säga ta sin del av ansvaret, alla har någonting att bidra med som är företagare och som någon gång har gått igenom detta. Så tänka tillbaka lite, hur var det innan vi växte från två anställda till 15, 20, 40 eller hur många man nu är, menar Lennart.

–Hur skulle man själv vilja bli bemött som ny och ung företagare och sätta sig in i det ibland. Jag hade den här idén och tänk om jag hade fått hjälp, fyller Dag i.

Backahills vision: ”Med mod, passion och uthållighet gör vi visioner till verklighet” innehåller tre ord som varje entreprenör också behöver ha med sig på sin företagsresa; mod, passion och uthållighet.

Tack för att ni möjliggör att det finns flera vinnare tack vare ert engagemang för nyföretagarna i nordvästra Skåne!

I visionsrummet på Backahill i Ängelholm

Detta är Backahill

Backahill är ett familjeägt företag med rötterna i Ängelholm och på Bjärehalvön som äger, förädlar och förvaltar fastigheter. Företaget grundades 1998 av Erik Paulsson och drivs idag av barnen Sara Karlsson och Svante Paulsson. Verksamheten präglas av en stark entreprenörsanda med en tydlig ambition att vara en positiv kraft för förändring i de samhällen där de är verksamma, och många av projekten genomförs med genuin passion – och med hjärtat.

Backahills verksamhet är uppdelad i tre olika affärsområden:

Fastighetsutveckling: Förvärvar, utvecklar och förvaltar bostäder, kommersiella lokaler och samhällsfastigheter.
Destinationsutveckling: Arbetar för en medveten och långsiktig utveckling av destinationer för att bidra till en levande hembygd och enastående upplevelser.
Invest: Gör långsiktiga finansiella investeringar, är aktiva och engagerade ägare, och har både noterade och onoterade innehav.