Våga fråga om hjälp från den som gjort samma resa

Philip Fransson är ny rådgivare hos oss sedan hösten 2023. Vi ställde några frågor kring hans drivkrafter som egen företagare och varför han vill hjälpa andra att starta företag.

Vilka erfarenheter har du av att driva företag?

Jag har sedan 2018 drivit olika typer av techbolag. Ett bolag har bland annat sysslat med utveckling och försäljning av mjukvara och hårdvara mot äldre och anhöriga, kommuner och privata boenden. Jag driver även ett till bolag där vi genom en egenutvecklad app motiverar barn med ätsvårigheter till att äta mer och bättre mat. I kombination med de egna verksamheterna har jag även genomfört ett par konsultuppdrag där jag har stöttat både etablerade bolag och startupbolag med affärsutveckling, sälj och marknadsföring. 

Vad kan du bidra med som rådgivare på NyföretagarCentrum?

Jag hoppas kunna bidra med kunskaper som gör att personer som söker rådgivning hos mig på ett effektivt och målinriktat sätt kan ta sin produkt/tjänst till marknaden på en stabil grund. Jag tror att mina egna erfarenheter som företagare och entreprenör kan bidra med insikter och skapa värde för personer som precis ska inleda sin företagsresa. Exempelvis vad som kan vara viktigt att tänka på i relation till det problem/behov du kommer lösa, ditt team, kapitalanskaffning, bolagsstruktur samt din produkt/affärsutveckling.  

Mina specialkunskaper finns inom tech, marknadsföring, affärsutveckling och produktutveckling. 

Dina 3 bästa tips till den som ska starta/precis startat sitt företag?

  1. Utveckla din produkt/tjänst nära dina kunder för att lösa ett verkligt problem/behov. 
  2. Våga fråga om hjälp från personer som har gjort den resa du vill göra med ditt företag. 
  3. Skapa en tydlig långsiktigt vision för ditt företag och dig själv.