Anne Klåve ny verksamhetsledare för NyföretagarCentrum Skåne Nordväst

Det blir Anne Klåve som axlar rollen som ny verksamhetsledare för NyföretagarCentrum Skåne Nordväst när Anneli Ödén väljer att fokusera på andra konsultuppdrag och styrelseengagemang.

Anne Klåve har tidigare arbetat en längre tid på IT-bolaget AddPro i olika roller och den sista som affärsområdeschef för konsulttjänster och innovation. Anne har även provat på VD-rollen i ägardrivet bolag och kommer nu närmast från uppdrag med eget konsultbolag där hon stöttat små och medelstora bolag med deras tillväxt avseende både strategi, personal och ledarskap. Hennes erfarenhet är bred inom olika branscher, olika storlek på företag samt har verkat inom både privat och offentlig sektor.

–Jag ser fram emot att driva utvecklingen framåt i NyföretagarCentrum i Nordvästra Skånes 11 kommuner. Min föregångare Anneli Öden har lagt en stabil plattform att arbeta vidare från där det redan finns god kvalitet i rutiner och processer samt ett kunnigt team av expertrådgivare. Det skapar en bra förutsättning för att vi initialt kan fokusera utåt och skapa ännu fler och goda kontakter med kommuner, partnerbolag och andra intressenter vars stöd och insatser är viktiga för att vi ska kunna stötta nya företagare i hela regionen. Jag brinner verkligen för företagande och allt det goda det för med sig i samhället med ökad integration, minskad arbetslöshet och starkare välfärd. Det ska bli mycket spännande!

–Vi är väldigt glada och nöjda över att kunna knyta Anne Klåve till NyföretagarCentrum Skåne Nordväst. Hennes profil passar väl in i ett läge då vi behöver växla upp vårt arbete och knyta till oss fler partners som inser värdet av att vår region erbjuder en kostnadsfri tjänst som ger starka och livskraftiga företag. Statistik visar på drygt 20 procentenheters högre överlevnadsgrad bland de företag som fått rådgivning av NyföretagarCentrum. Jag och övriga i styrelsen ser mycket fram emot ett utvecklande samarbete med Anne och hennes team, säger Johan Röstin, styrelseordförande.

-Jag är mycket glad att nu när jag valt att gå vidare i min verksamhet få lämna över mitt spännande engagemang i NyföretagarCentrum till Anne Klåve. Vi kommer jobba sida vid sida en tid framöver och jag kommer därmed kunna fokusera mer på mina andra uppdrag också. Det har varit spännande år i verksamheten både internt liksom i omvärlden och det känns som rätt tid att få in nya krafter nu. Jag ser fram emot att träffa Er partners och Er i näringslivet framöver i andra sammanhang, säger Anneli Ödén.