Vanliga frågor

Ja, rådgivning från Lunds NyföretagarCentrum är kostnadsfri.

Lunds NyföretagarCentrums finansieras av stora och små företag, organisationer, kommunen och staten/myndigheter.

Boka tid hos oss. Vill du förbereda din start före ditt möte med Lunds NyföretagarCentrum är det bra att också titta i starta eget guide som vägledning. Använd också affarsplanen.com.

Börja med att kontrollera så att mejladressen och lösenordet du använder är samma som du använde när du skapade kontot. Om det inte fungerar är det bäst att du använder knappen “Har du glömt ditt lösenord?” under inloggningsrutan för att återställa ditt lösenord.

Det tar oftast någon minut för affärsplanen att sammanställa och ladda in din affärsplan till en PDF kopia. Vänta lite efter att du har klickat på utskriftsknappen så kommer din affärsplan skapas som PDF.

Arbetsförmedlingen hanterar starta eget bidrag. För att söka starta eget bidrag måste du ta kontakt med arbetsförmedlingen. Du kan läsa mer om starta eget bidraget här.

Om du inte har ett personnummer eller samordningsnummer kommer du behöva ansöka om ett samordningsnummer. Du kan ansöka om samordningsnummer genom Skatteverket. Du kan läsa mer om samordningsnummer här.

För att få en mentor måste du boka in dig för rådgivning hos Lunds NyföretagarCentrum. Det finns ett begränsat antal som ges plats på mentorprogrammet.

Ja, det kan vara klokt att boka rådgivning hos Lunds NyföretagarCentrum.