Årets nyföretagare 2020: Jens Sjöbergh

Jens Sjöbergh med företaget Zero Energi har av Lunds Nyföretagarcentrum utsetts till Årets Nyföretagare i Lund 2020! Diplom, blommor och ett stipendium till utbildningen Affärskunskap delades ut vid en pandemisäkrad tillställning på Grand Hotel i Lund den 25 maj. Som vinnare går Jens vidare till riksfinalen hos Nyföretagarcentrum Sverige.

Motivering: efter en tids funderande och planerande vågade Jens ta steget till eget – och det med bravur! Över 5 miljoner i omsättning, nästan 1 miljon i vinst, 6 anställda och eget löneuttag redan år ett och nu ett utvidgat erbjudande med solpaneler som komplement till luftvärmepumpar år två. Preliminärt resultat för andra verksamhetsåret är 9,1 miljoner i omsättning (+65%) och ca 1,1 miljon i vinst (+11% trots investeringar för framtiden). Jens är en inspiratör för alla dem som funderar på att hoppa av ett tryggt, fast arbete och slänga sig ut i det mer osäkra entreprenörslivet. Med fokus, hårt arbete och förmågan att be om samt ta emot hjälp har Jens lyckats etablera Zero energi på den Skånska värmekartan. Dessutom har han nu fått smak för egenföretagandet, då vi på LNC just nu hjälper honom att starta såväl bolag nummer två som tre!

Grattis Jens!

Läs mer om Jens företag på zeroenergi.se.