Årets Nyföretagare 2023

Årets nyföretagare är två unga vänner som har visat ett enastående engagemang och mod genom att ta sig an den utmanande uppgiften att förvärva och driva företag i sin hembygd. Utan företagarerfarenhet i en konservativ bransch har man med entreprenörsdriv och energi drivit ett förändringsarbete från dag 1. Genom att digitalisera och sätta personalen i fokus har man skapat ett hållbart och lönsamt företag.

Årets Nyföretagare 2022

Årets Nyföretagare 2022 är Anton Säwström på Säwström Consulting.

Priset går till en person som vågar sticka ut hakan, går på okänd mark och som spänner bågen högt. Det finns en stor potential och företaget har tidigt skaffat sig en internationell kundbas, affärsidén ligger rätt i tiden och företaget är en del av den digitala transformationen som pågår. Med affärsidén att hjälpa företag att sälja via Amazon startade Anton sitt företag i november 2020. Efter att ha kommit igång med några kunder hittade han kollegor i branschen och slog sig ihop med dem, nu driver de Amazonbyrån Amzello ihop.

Årets Nyföretagare 2021

Årets Nyföretagare 2021 är Elin Engström, E Engström Bygg & Entreprenad.

Årets Nyföretagare 2020

Årets nyföretagare 2020 är NC Welding, med Niclas Granlöf och Christian Hedström.

Niclas och Christian är välutbildade licenssvetsare med flera års yrkeserfarenhet. När de fick möjlighet att starta eget och utföra arbeten som kräver hög kvalitet, har de skapat ett växande företag inom ett tekniskt specialområde.