Hanna Löfgren – Hannas blommor och inredning

Hanna Löfgren är utbildad florist och har sedan barnsben haft drömmen att driva egen butik, att få arbeta mot egna mål istället för någon annans. Nu var det rätt tillfälle i livet så i november 2016 öppnade hon ”Hannas blommor och inredning” – en butik med inriktning på en helhetsbild vad man kan göra med både blommor och inredning.

Varför ville du starta eget?
– Med en egen butik får jag styra själv och sätta upp mina egna mål och det tycker jag är jättekul!  Det första målet var att öppna butiken, och nu har jag satt upp nästa mål som jag hoppas kunna uppnå inom ett år ungefär – men vad det blir är hemligt än så länge. Dessutom älskar jag att träffa människor och få uppfylla deras önskningar.

Vilken hjälp fick du av NyföretagarCentrum?
– Oh, det har varit jättebra! Jag träffade Agnetha Påhlin i Hudiksvall på mitt första möte och har haft kontakt med henne sedan dess, även nu när jag kommit igång med mitt företagande.

– När man är alldeles ny företagare är det viktigt att hålla ned utgifterna, så att den kvalitativa hjälpen man får av NyföretagarCentrum är kostnadsfri har varit jättebra!

– Jag var intresserad av Gratis rådgivning och googlade runt och hittade NyföretagarCentrums hemsida, och genom den bokade jag min första rådgivning i maj 2016 hos Agnetha. Sedan dess har hon verkligen varit en stöttepelare och är det än idag. Det har varit jätte, jättegivande!

– Min rådgivare är engagerad och otroligt hjälpsam. Att få prata med någon utomstående, inte familj eller vänner, som har så mycket erfarenhet och kan beskriva både för- och nackdelar, att allt inte bara är ”guld och gröna skogar” med att ha företag har varit jättebra. Hon är helt fantastisk.

Hur går det för ditt företagande och dig?
– Det går bra! Det är klart att det är tufft i början innan man är känd och folk vet om att man finns så det är ett tips jag vill dela med dig som planerar att starta företag – börja skapa på dina kontakter redan innan, i nätverk och liknande, och få ett litet namn innan du kommer igång.

Vad tänker du om framtiden?
– Spännande! Jag är jättepeppad på framtiden. Det är viktigt med mål och sträva efter dom. Jag har mina delmål som jag ska ta mig till och ser positivt på framtiden.

Har du något råd till någon annan som funderar på om man ska starta eget och då kanske kontakta NyföretagarCentrum?
– Ställ dina frågor och våga ta steget! NyföretagarCentrum svarar snabbt och är mycket hjälpsamma.

– Rikta in dig på din idé! Många säger till mig -Du som är så ung, hur vågade du starta eget företag?  men hade jag inte vågat så får jag ju aldrig svar på om det går eller inte? Att vara egen är både skrämmande, roligt och lärorikt. Man lär sig väldigt mycket!

– En annan sak som är bra är att skaffa sig olika erfarenheter innan man startar; att göra andra saker som till exempel få erfarenhet från olika arbeten, även om det kanske är inom andra områden. Den erfarenheten kanske man måste betala för i kurser och utbildningar annars som företagare.