”Christoffer går igång på adrenalin och gör business av sin passion”

Christoffer Bleckert och hans kollega Emil Strandberg driver sedan våren 2020 Adrenaline Motors & Workshop i Hudiksvall. I butiken säljer de handbyggda italienska motorcyklar och mopeder och i verkstaden servar de alla typer av mekaniska problem, främst sina egna märken. Namnet på företaget säger allt.
Här handlar det mesta om högpresterande fordon, fart, skönhet och adrenalin.
 http://www.adrenalinemotors.se/

När företaget Christoffer arbetade för gick i konkurs i början av 2020, kontaktade han Emil och frågade om han var intresserad av att starta eget tillsammans med honom. Christoffer hade lång erfarenhet inom försäljning och Emil hade arbetat länge som mekaniker.

Jag visste att jag ville hålla på med mitt största intresse i livet, motorcyklar, och visste att Emil var en duktig mekaniker. Jag tänkte att vi två skulle kunna komplettera varandra bra och bli ett bra team. Därför blev jag väldigt glad när han nappade på mitt förslag, berättar Christoffer.

Som ett första steg kontaktade killarna Nyföretagarcentrum Hälsingland och fick träffa rådgivare Agnetha Påhlin i Hudiksvall.

Agnetha är fantastisk! Det var hon som peppade oss att våga ta steget till eget företag. Hon gav oss rådet att gå en starta-eget utbildning innan vi drog igång. Utbildningen gav oss viktiga verktyg och en bra grund att stå på. Efter det har hon funnits med oss hela vägen och kommit med goda råd. Hade det inte varit för henne vet jag inte om vi vågat köra igång, säger Christoffer.

Parallellt med utbildningen startade de sitt aktiebolag. Tanken var att starta i litet format och öka successivt, men så blev det inte. Företaget fick istället en rivstart. Företaget är idag auktoriserade återförsäljare och serviceverkstad för motorcyklar och mopeder från Aprilia, Moto Guzzi, Vespa, Piaggio, Gilera och Derbi. Dessutom har de ett utbud av begagnade fyrhjulingar. De planerar att ta in ytterligare ett märke inom kort för att även kunna sälja nya.

Skälet att vi valt just italienska märken är för att de är byggda för hand, sköna att köra och galet snygga. Italienska motorcyklar har en själ som jag tycker andra märken saknar. Själv kör jag bland annat en sporthoj Aprilia RSV 4. Hon är min Bella Donna, säger Christoffer och ler.

Det har rullat på bra sedan starten och de har kunnat ta ut lön från andra månaden. De har precis lämnat in sitt första bokslut med en omsättning på strax under 5 miljoner och 2021 har inletts starkt.

Vi skulle behöva anställa ytterligare en person på verkstaden och eventuellt en till säljare 2022. Vi får se om vi har råd, det är en tuff bransch med små marginaler. säger Christoffer.

Det bästa med att driva eget enligt Christoffer är friheten. Det sämsta är den byråkrati som kommer med företagandet. Trots det tycker han att fördelarna överväger och uppmuntrar andra att våga starta företag.

Går du omkring med en affärsidé som du brinner för och tror på, finns ingen anledning att låta någon annan tjäna mest på den. Gör det själv istället! Jag driver eget för att skapa något jag kan vara stolt över. Jag gör det inte för att bli miljonär, däremot vill jag leva ett rikt liv och dela min passion med andra. Det gör jag nu.