Möt nyföretagaren Jenny Engdahl

Jenny Engdahl startade sitt företag, Moods of nature, som enskild firma, den 1 juli i år. Jenny är konstnär och säljer sina tavlor, men även kort, kläder och muggar med hennes konstverk på. Hon har tidigare jobbat 100% som speciallärare, men jobbar idag 60% som specialpedagog och
20% i företaget. Måndagar och lördagar är hennes arbetsdagar i företaget.

Vad fick dig att ta steget?
Jag gick in i väggen för ett tag sedan och hittade tillbaka genom målningen. Det var det som gav mig energi. Jag funderade ett tag på att starta eget och tog kontakt med Nyföretagarcentrum, där jag fått ett väldigt bra stöd.

Vad tycker du har varit det svåraste med att starta eget?
Jag tycker nog att det administrativa och det praktiska är svårast. Och att prissätta mina produkter. Här har jag dock fått mycket stöd, både av Nyföretagarcentrum och min bankman på Sparbanken Alingsås.

Har du haft någon inspiration i släkten? Nej, inte på min sida, men min svärfar är företagare och han har givit inspiration.

Vad tycker du är roligast med att vara företagare?
Jag får idéer hela tiden och det är första gången jag får möjlighet att genomföra dem. Så det passar mig bra att vara företagare. Sedan gillar jag att jobba ihop med andra och skapa nätverk. Till exempel jobbar jag ihop med andra konstnärer och andra personer som jag behöver för att kunna producera, så som Boris Burchard, som är tryckare.

Vad är du mest nöjd med hittills?
Jag är jättenöjd över att ha sålt så mycket, även om det inte går runt ännu.Jag vill ju på sikt kunna leva på mitt företag.

Hur gör du för att berätta om att du finns och sälja dina produkter?
Jag har startat en Instagramsida, där 100 följare är ett delmål. Sedan har jag min privata Facebooksida också. Jag använder båda två som mina marknadsförings- och säljkanaler.

Hur ser ditt företagande ut om fem år? Då vill jag jobba med detta på heltid!

Vi önskar Jenny ett stort LYCKA TILL!