Vanliga frågor och svar

Här kan du ta del av våra svar på vanligt förekommande frågor som våra entreprenörer ställer till oss på NyföretagarCentrum.

Boka tid hos ditt lokala NyföretagarCentrum. Vill du förbereda din start före ditt möte med NyföretagarCentrum är det bra att också titta i ”Starta Eget-guiden” som vägledning. Läs även om ”Affärsplan” och använd affarsplanen.com.

Arbetsförmedlingen hanterar starta eget bidrag. För att söka starta eget bidrag måste du ta kontakt med arbetsförmedlingen. Du kan läsa mer om starta eget bidraget här.

Självklart! Ja, det kan vara klokt att boka rådgivning hos NyföretagarCentrum.

För att få en mentor måste du boka in dig för rådgivning. På NyföretagarCentrum Roslagen har vi begränsade resurser med mentorer men har ett nära samarbete med lokala företagsorganisationer som erbjuder mentorsakap.
Boka en rådgivning så berättar vi mer!

NyföretagarCentrums finansieras av stora och små företag, organisationer, kommuner och staten/myndigheter.
Vilka som är våra lokala samarbetsbartners är kan du läsa här.

Ja, rådgivning från NyföretagarCentrum är kostnadsfri.

Nej, det går inte att boka rådgivning via telefon. Om du vill boka rådgivning kan du göra det online. Länk till bokningen hittar du här.

Ja, du kan lita på att din affärsidé stannar hos oss! Vår konfidentiella rådgivning garanterar att all information du delar med oss behandlas med största sekretess och respekt.

Ja, det är helt gratis att skapa ett konto på affärsplanen.com.

Våra rådgivare kan agera som ett bollplank och hjälpa dig förbättra din affärsplan. Men du måste skriva den själv. Du behöver kunna din affärsplan för att ha bästa möjlighet för att lyckas med ditt företag.

Börja med att kontrollera så att mejladressen och lösenordet du använder är samma som du använde när du skapade kontot. Om det inte fungerar är det bäst att du använder knappen “Har du glömt ditt lösenord?” under inloggningsrutan för att återställa ditt lösenord.

Det tar oftast någon minut för affärsplanen att sammanställa och ladda in din affärsplan till en PDF kopia. Vänta lite efter att du har klickat på utskriftsknappen så kommer din affärsplan skapas som PDF.

Om du inte har ett personnummer eller samordningsnummer kommer du behöva ansöka om ett samordningsnummer. Du kan ansöka om samordningsnummer genom Skatteverket. Du kan läsa mer om samordningsnummer här.

Hittade du inte svaret på din fråga?
Hör av dig till oss!