3 tips från Uno Hallqvist

3 TIPS TILL DIG SOM VILL STARTA FÖRETAG

  1. Försäljning av sina produkter är A och O i sin verksamhet. Man måste inge förtroende och få kunden att lita på dig. Kan man lösa ett problem åt kunden med sin produkt så är det lättare att sälja och man undviker att hamna i prispress.
  2. Timing. På Functurahus sa en byggprofessor: ” Det är ju så här hus skall byggas, det är bara synd att ni är minst 10 år för tidiga.” På äldre dar har jag insett att timingen är väldigt viktig.
  3. Kommunikation, så att man både förstår och blir förstådd på rätt sätt.

Uno började sin yrkesbana som nyutbildad ingenjör på Björnkranar som konstruktör av mobilkranar. Efter ca 3 år flyttade han till Functurahus i Jung men flyttade över till Cylinda.
Efter en kort tid på Provent och värmepumpar så fick han jobb på Kinnegrip med lämlåssytem till lastbilar. Där kom ägaren till Uno med idéer om en golfbag med infällbara hjul och så bildades KinBag.

Efter relativt många år som konstruktör så sökte han sig till ett mer utåtriktat arbete men när han sa upp sig så blev han istället ansvarig för KinBag. Det var en stor utmaning och han lärde sig helt enkelt att sälja och skapa resultat.
Unos sista anställning var inom plastindustrin där han sålde förpackningar och medicinbägare. Där blev han även VD för Hammarplast Medical och Boazul Medical fram t.o.m. 2009 då hans pensionerade sig. Uno var också under många år vice ordförande i NyföretagarCentrum Lidköpings styrelse.

Hans tips om hur man lyckas med ett företag bygger helt på hans erfarenheter från sitt yrkesliv.