Elisabeth Dahl, ElionHR AB, är ny styrelsemedlem och samarbetspartner i NyföretagarCentrum Karlshamn

Vem är du och vad gör ditt företag?

– Jag heter Elisabeth Dahl och driver ett företag som heter ElionHR AB. Jag har tidigare jobbat som personalchef privat, statligt och kommunalt och bestämde mig för att starta eget inom HR. Vid sidan av HR-arbete är jag även innovatör och har tagit fram en golfprodukt, Pegmate som ser till att golfare slipper leta peg. Vid årsstämman i april blev jag invald i styrelsen för NFC. Jag sitter även med i styrelsen för Uppfinnarverkstaden.

Varför engagerar Du dig i NFC Karlshamn?

– Jag har själv startat företag och drivs av att hjälpa andra som är i samma tankar som jag själv var d.v.s valet och kvalet att starta eller inte. Jag är även engagerad som rådgivare inom UF vilket innebär att jag träffar många unga som har idéer och som funderar på att starta eget företag.

Vad skulle du ge för tips till den som vill starta företag?

-Tips att ge till den som vill starta eget är att bolla tankarna med NyföretagarCentrum eller med Företagarna i Karlshamn för att få råd och stöd, men även att prata med vänner eller bekanta som driver eget företag.

Vad är roligast med att vara företagare?

– Att starta eget företag är något av det bästa jag gjort, att styra min tid, mitt engagemang, nätverka med likasinnade och ett konstant lärande.